Neviete či ešte dávajú ten začiatočný príspevok na podnikanie ? Koľko to je € prosím vás ? A treba aj spĺňať niečo aby som to mohla dostať alebo to môžem využiť na hocijaký druh podnikania ?
@melanta dikičko
Ako kde dávajú, u nás mi bolo povedané pred 2mesiacmi že neschvaľuje, nemaju na to rozpočet.
@evica17 aha čiže záleží aj od mesta áno ?
Pravdaze zalezi od kraja, aka je tam nezamestnanost, naco chces prispevok a pod...a podla toho aj je dana suma prispevku
Podla podnikatelskeho planu posudia ci si vhodny kandidat, aky mas svoj kapital, skusenosti...moja kamaratka robila na takom oddeleni
Donedavna sa daval iba znevyhodnenym obcanom v ramci projektu Chyt sa svojej sance, to znamena ludom zdravotne znevuhodnenym, slobodnym matkam, ludom pod 26 alebo nad 50r...neviem ci sa nieco zmenilo odvtedy, toto mi bolo povedane na upsvr na jar
musiš mať vypracovaný plán podnikania.A musiš nepretržite 2 roky podnikať.Ked toto porušiš musiš vrátiť čas dotacie.
@dilino o tých dvoch rokoch viem ale ďakujem 🙂
Mne v auguste na upsvar povedali že je to pozastavené na celom Slovensku
@blondinka95 no ono sa to mohlo za ten rok zmeniť ale ťažko povedať keďže informácie vravia asi podľa nálady 🤷🏼♀️
Určite áno, to bolo skôr k tomu čo písali iné slečny že to zastavené nebolo
Na oficiálnom webe je to úplne jednoducho a jasne vysvetlené. https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
Áno, musíš spĺňať podmienky, musíš dať žiadosť spolu s podnikateľským plánom. A potom schvália alebo nie.