Darovanie pozemkov. Aký je postup?

vierka1211
20. mar 2019

Ahojte, poradi mi niekto? Starka moja zdedila pozemky ona ich nepotrebuje ani jej deti a ani nikto z rodiny. Tak ich ponukla mne vnucke. Daruje mi ich. Chcem sa opytat ako postupovat pri darovani a kam vsade nam treba zajst.

basska23
20. mar 2019

Ja by som si ho radsej odkupila napriklad za 1 euro ako prijat pozemok darovaciou zmluvou.Moze sa stat ze starka napriklad o 2 roky bude chciet pozemok späť.Radsej si ich odkup.

vierka1211
autor
20. mar 2019

@basska23 o to sa nebojim ze by to chcela spät. Sama mi to navrhla lebo ma aj ine pozemky. Ona nepatri medzi tych ludi co daju a potom pytaju spät. Ja som tiez navrhla ze ich odkupim no ona otom nechce ani pocut. A trva na darovani. Tiez som to koli rodinnym prislusnikom navrhla. Aby sa nehnevali na mna. No odpoved bola nikto s nich to nepotrebuje ani nechce. A ze je to na starkej. A ona to chce darovat mne. Len neviekam kam vsade nam treba ist ci len za notarom alebo na kataster? Alebo aj aj?

basska23
20. mar 2019

Tak v prvom rade urcite k notarovi a potom po vybavení vsetkych potrebnych papierov na kataster kde ta zapisu ako majtela.A darovacia zmluva nech je zrozumiteľne napísaná.Skus si par clankov najst na nete o darovani pozemku/nehnutelnosti.Alebo skus ist na Modru strechu tam ti lepsie poradia

vierka1211
autor
20. mar 2019

@basska23 oki dakujem pekne

alchemilkazltozelena
20. mar 2019

@basska23 to ked niekto nieco daruje moze to ziadat spat? To som este nepocula

basska23
20. mar 2019

@alchemilkazltozelena bohuzial ano do 10 rokov moze darovaciu zmluvu napadnut.

alchemilkazltozelena
20. mar 2019

@basska23 tak to je sila..dobre vediet, dik

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska23
20. mar 2019

@alenah31 v rodine sme mali taky pripad.Po 8 rokoch napadla zmluvu teta ktora tiez darovala majetok.Preto som vyssie napisala aby darovacia zmluva bola riadne a zrozumitelne napisana.

zic
20. mar 2019

@basska23 nie do 10 rokov, ale do konca zivota darcu... Urcite by som to za symbolicku sumu odkupil radsej, je to "nepriestrelnejsie"... ved tie peniaze sa realne ani nemusia vyplatit, len napisat do kupnopredajnej zmluvy... Ak babka nemusi platit dan, tak jej je jedno za kolko to akoze preda.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vierka1211
autor
24. mar 2019

Ahojte. Tak pisem ako sme dopadli. Nakoniec sme nikam nesli. Lebo starkin najstarsi syn si to rozmyslel. V to rano ked som sla po starku. Uz som vedela ze nieco nieje v poriadku. Mala slzi v ociach. Tak som jej nepovedala nic za to ze som prisla za nou ohladom pozemkov a za vybavenie. Len som jej povedala. Ze vydim ako je utrapena bola to jej vola a aby nemala zle pri svojich lakomich detoch nech to necha tak. No i tak nechapem ako k tomu prisla ze prave mne chcela dat niektore pozemky. Ma 4deti starsi syn ju ma na peniaze no sem tam jej pimoze, starsia dcera ta sa vzdy chodila k nej nabalit byva v meste a nic starkej nepomaha. Dialsia dcera (moja mama)k nej nechodi koli mladsiemu bratovy. Mladsi syn byva u nej pije denno denne neroby, stale krici po starkej parkrat zdvihol na nu ruku samozrejme velakrat tam boli policajti no nic len plkutu zaplatil. Pred par tyzdnami tam bola moja mama jemu preplo a zbil ju zada boli pklicajti zasa pokuta a nic. To chcem tym povedat ze dedit chcu vsetci no nik neda svojej mame ktora od svojich 40 roklv sa starala one sama pretoze ovdovela. Kazdy tam chodi len brat. Ja tiez chodim k starkej ale vzdy jej donesiem za svoje. Ci jedlo ci veci. Pred minuly rok sa jej pokazil plynovy varic. Tak varila v sparhete kds treba kurit drevom. Tak som sa otocila a sla som jej doniest varic. Mala som doma popripade nudze. Doniesla som jej a nic som nebrala ani nepytala zan. Hoc tiez nie som milionar ale dako vzdy vyjdem s peniazmy. Ked k nej pridem tak nie posediet ale popracem jej kym sa ona zabava s mojimi detmi. Vtedy ked tam nieje jej mladsi syn- moj stryko

vierka1211
autor
24. mar 2019

Starka mi v to rano aj povedala vydis dedit chcu ale pomoct s nicim. Cely zivot ich chovam pomaham. Dost toho budu mat po mne a aj tak im je malo. Normalne mi jej je luto. Ja som jej len povedala bola to tvoja vola ty si ma zavolala ponukla si mi pozemky s tym ze mi ich darujes. Ja som od teba nic nepytala ani som nevedela ze mas nieco take. Je to tvoje rozhodnutie . ja to respektujem. Vravela ze si to premysli a este mi da vediet. Ja som vedela ze od lakomcov to pride ( to su jej starsie dve deti). No je to smutne ze sa k svojej mame takto spravaju. Vyhrazali sa jej ze ked tu nebude ci si mysli ze by mi nechali len tak pozemky. Najprv suhlasia a o dva dni zvrat. Ale aspon vie aj starka co su zac. To ma vdaku ze im cely zivot pomahala ci peniazmy, mäsom, potravinamy, ci nas vnucata pestovala. Ich este aj to serie ze iddm k starkej jej upratat a nezoberiem od nej nic akurat co kupi mojim detom keksiky alebo tak. A to su jej pra vnucata. Starka toho uz nevladze porobyt. Ona je chudulinka postava cela sa trasie podopiera sa o francuzku barlu. Ani napit vody sa poriadne nevie co sa trasie. Sa jej zle aj nieco vari a roby. Deti a ine vnucata sa vykaslu k nej vhodit. A tl ja byvam l 3