mile damy, prosim o radu 🙏
pred velkou nocou mi zomrel otec. cca tyzden pred smrtou mi darovacou zmluvou daroval svoje auto. mam aj plnu moc na prepis auta. avsak den pred prepisom na policii ocko zomrel. prepis sa teda nestihol urobit za jeho zivota. mozem auto na policii este prepisat? plati plna moc na prepis i po smrti? za kazdu radu vopred dakujem
Bolo to darované pred smrťou takže auto je právne tvoje
@puskaruka skor si myslim,ze nie a bude to mozne az po ukonceni dedicskeho konania s uznesenim kde bude napisany novy majitel auta.
Ale pokial ste vsetci dedicia na sr a porucitel nemal nejake dlhy alebo extra vela majetku tak do oktobra by ste dedicske mohli stihnut... skusila by som na predbeznom setreni u notara urgovat termin hlavneho pojednavania kvoli autu, potom to isto stihnete do oktobra.
@viera1984 toto bude nazor od nazoru, zalezi na koho natrafis na dopravnom inspektorate podla mna. Skusila by som to a nehovorila by som im, ze zomrel (aj ked im to zrejme v systeme ukaze)... ak si to vsimnu a zamietnu to tak len donesies notarovi technicky a prepise sa auto na teba vramci dedicskeho ak ostatni suhlasia (ak su normalni a uz si mala darovaciu zmluvu budu to brat ako otcovu volu a suhlasia, len sa o ten dar ponizi tvoj podiel potom)...