Darovanie auta

reni666
21. jún 2018

Chcem darovať svoje auto bratovi, čo všetko treba vybaviť ? Musím dať napísať notárovi darovaciu zmluvu alebo stačí ak odhlásim na polícii na jeho meno a on si potom prihlási ?

deti95060810
21. jún 2018

mne tiež brat dal auto...nedaroval, len dal.... ak príde platiť poistka - pošle ju mne zaplatiť, ak náhodou nejaká pokuta tak tú prepošle tiež...😉
prepisy stoja e....

reni666
autor
21. jún 2018

ale môj brat má 20r. a bojím sa že ak by dostal nejaké pokuty potom by som musela ja platiť :/

janush
21. jún 2018

@reni666 ja by som napisala darovaciu zmluvu a prepisala na brata.. nech potom neznasas dosledky....

11mirka22
21. jún 2018

Napísať jednoduchú darovaciu zmluvu, hlavne aby tam boli vaše osobné údaje, dvojmo, ak si chceš odložiť. A potom spoločne ísť na dopravný inšpektorát spraviť prepis. Nemusí byť overený podpis, ak tam budete obaja.

reni666
autor
21. jún 2018

A neviete či sa náhodou dá napr že auto mám okres RA ale bývam v GA či mi odhlásia aj tu ? Lebo som na PN tak nemôžem na dlhú cestu

11mirka22
21. jún 2018

@reni666 odhlásiť musíte V RA a prihlásiť na dopravnom inspektorate tam kde ma nový majiteľ trvalý pobyt.

draik
21. jún 2018

@reni666
Ak máte obaja OP so zaručeným podpisom, papierovačky vybavíte elektronicky, poplatok je polovičný a nový vlastník príde v mieste TP na DI na kontrolu vozidla (VIN) a vyzdvihnúť si značky (ak ide o iný okres) a doklady.
"Manuálny" postup tu: https://www.minv.sk/?informacie-6

reni666
autor
22. jún 2018

Ďakujem. Takže to môže aj môj brat odhlásiť v RA keď mu dám overené splnomocnenie a potom prihlási na svoje meno

barruna
22. jún 2018

@reni666 jasne. ak mu das overene splnomocnenie tak moze tieto ukony vykonat aj sam