Ahojte,
mam trosku zmatok v tom, ci vyhlasenie spravcu bytoveho domu/predsedu spolocenstva o tom, ze na byte nie su nedoplatky ma byt povinnou prilohou darovacej zmluvy alebo staci, ak sa to dolozi k navrhu na vklad do katastra. V darovacej zmluve mam formulku, ze darca to dolozi k navrhu ma vklad. Zmluvu davam dokopy sama. Na nete som nasla rozne, nikede je to prilohou navrhu na vklad a nikde sa.pise,ze to treba prilozit k darovacej zmluve🤷🏼♀️. Dakujem.
je to povinna priloha zmluvy
Takze to vyhlasenie treba dvakrat,kedze sa davaju dva vyhotovenia darovacej zmluvy? A k navrhu potom uz nie?
Treba potvrdenie z bytoveho , ze nie su na byte ziadne nedoplatky.. platili sme za to poplatok bytovemu 9€
V zmysle ust. § 5 ods. 2 zak. c. 182/1993 Z. z.o vlastníctve bytov a nebytových priestorov je potvrdenie správcu alebo predsedu spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome prilohou zmluvy. V praxi je vsak jedno, ci je prilohou zmluvy alebo navrhu, je dolezite, aby bol OU, katastralnemu odboru, predlozeny jeden original alebo osvedcena kopia.