Darovacia zmluva

martinkamly
10. júl 2023

Máte skúsenosti s darovacou zmluvu ? Keď my chce darovať pozemky rodinný príbuzný. Musím to riesit s právnikom čo sa týka napísania zmlúv. Alebo si to viem aj ja nejak lacnejsim spôsobom spraviť ?

harrisson
10. júl 2023

@martinkamly my sme to robili u advokáta a cela zmluva so zápisom do katastra nás stala okolo150e

tanyag
10. júl 2023

@martinkamly toto by som určite riešila s právnikom, resp. notárom...my sme tak mali, oni rovno vyriešili aj zmenu v katastri nehnuteľnosti, ale bolo to cca pred 5 rokmi a vtedy som už platila 250€ za všetko 🙄 ak na to financie nie sú, skúste sa u notára informovať, ako by sa to dalo lacnejšie

ibrunova
10. júl 2023

Zmluvy si môžeš napísať aj sama, ak si na to trúfaš a potom stačí overiť podpis u notára.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janamoto78
11. júl 2023

@martinkamly samozrejme. Môžeš si to spísať aj sama. Zadarmo. Ja som si napísala DZ s rodičmi na byt. Ale ja som vyštudovaná právnička. Nájdi si vzory na nete, ale nezaručujem, že ťa z katastra neotočia pre nejaké formálne chyby.

basska_b
12. júl 2023

My sme si to z netu poriesili, v katastralnom zakone su presne nalezitosti, co tam nesmie chybat. Kludne mi napiste spravu. Naopak, ja by som tuto rozhodne nesla za pravnikom a neplatila. Obozretna by som bola v pripade kupy nehnutelnosti, kedy ide o 100.000-200.000 eur. Tu ak pribuzny chce darovat a nie su tam akteri, ktori by to sli napadnut, tak naozaj postaci vzor z netu. Darovacia zmluva ma par stran, naopak kupna aj cez 12 str