Prosím Vás viete mi niekto poradiť ?Dnes manžel bol podpisat výpoveď a zamestnávateľ len tak oznámil na jeho otázky čo je daňovým bonusom ,že mu to nepodal napriek tomu že ma stým nahlil nech mu čim skôr donesiem potrebné papiere .Tak mu dal tie papiere na daňový bonus nech si to poda sám len moja otázka znie dá sa to ešte podať alebo už nie ? ďakujem
@zdewma ano, moze si este sam podat. Precitaj si na nete Lex Korona 3
Btw, co je "danovy bonus na manzelku"??
Je len danovy bonus na dieta. Na manzelku si moze uplatnit len nezdanitelnu cast zakladu dane.
@veronikaszabova daňový bonus alebo úľava dostávate keď ste zobraty a Vy ako manželka ste na rodičovskom alebo materskej ale je toho tam viac čo musíte spĺňať ok ďakujem tak kuknem a skúsim ho pondelok poslať na daňový úrad
@zdewma mne to netreba vysvetlovat, ja nemam mišung v pojmoch. Nie je to danovy bonus na manzelku. 🙈 danovy bonus sa uplatnuje IBA na dieta.
@veronikaszabova áno zabudla som to napísať prepáčte ani som si to nevšimla ale ďakujem
@patka06 jaj tak ďakujem inak by ma to nahnevalo behala som od úradu ku úradu s deťmi na krku a zbytočne ešte má nahlil či to mám už keď dnes kľudom dal papiere choď si to vybaviť skoro som vybuchla do vtedy sa tváril že to je vybavené 😠😠ďakujem ešte raz 😀
@ovaaa ale ona sa nebavi o danovom bonuse na dieta. Ale "danovom bonuse na manzelku"
@veronikaszabova Tak danovy bonus je len na dieta nie na manzelku. Preto som dala odpoved na bonus.
@veronikaszabova Dan.bonus je len na dieta nie na manzelku preto som reagovala takto. Autorka uz ma odpoved na nezd. cast zakladu dane na manzelku.Dik za upozornenie.
@evittam
@majusqa77
termín bol posunutý, zo stránky finančnej správy:
Nakoľko lehota na vykonanie ročného zúčtovania dane za rok 2019 uplynula počas obdobia pandémie 31. marca 2020, v súlade s ustanovením § 24 ods. 2 zákona č. 67/2020 Z. z., ročné zúčtovanie a výpočet dane z príjmov vykoná zamestnávateľ najneskôr do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po skončení obdobia pandémie. Ak vláda vyhlási skončenie obdobia pandémie v júli 2020, ročné zúčtovanie zamestnávateľ vykoná najneskôr do 31. augusta 2020.
Nezdaniteľnú časť základu dane na manželku si môže uplatniť podaním daňového priznania za rok 2019 ak spĺňa podmienky
Všetky informácie nájdete tu:
https://podpora.financnasprava.sk/979088-Nezdan...