Ahojte, viete mi prosim poradit? Tento mesiac som dostala daňový bonus na dieťa k vyplate, no ja som ho nechcela poberat mesačne . muž si ho uplatnuje rocne v rocnom zuctovani kazdy rok. a tak nam to vyhovuje.. moja otázka znie že či potom môže pri rocnom zúctovani požiadat o danovy bonus na dieta ? či už ja musím poberat mesačne.
zájdi za mzdárkou a vysvetli jej, že si daňový bonus uplatňuje manžel
AK si ho uplatňuje ročne, tak si na budúci rok mesiace kedy si ho dostala ty, neuplatní
@michaella99mia presne tak ako bolo napisane vyssie, len 1 rodic moze poberat... ale ved to by nemalo byt prekvapenie, ved na uplatnovanie dan.bonusu predsa si musela podpisat tlacivo, ci?
@lucjja nie nič som nepodpisovala... ja som odovzdala sefke rodny list tento mesiac lebo som zistila ze mam narok na viac dni dovolenky zato ze mam dieta.. vravela som jej ze nie danovy bonus lebo to pobera muz.. ja tam pracujem od 1.4. 2021
@patka06 tak to nebude problém ? len nedostane za tento jeden mesiac čo som dostala ja ?
@luk25 ano to vieme, muž pobera rocne , ja som ani nechcela šefka to poplietla. ja som jej len odovzdala rodny list mojej dcery stym zw mam narok na viac dovolenky 25 dni ked mam dieta a mwnej ako 33rokov... aj zato nakricala namna ze to nieje pravda ona otom nevie..
zacala mi rozpravat o danovom bonus ze sa pobera na dieta.. to som jej povedala ze otom viem to muz pobera .. a to tam pracujem od 1.4
@michaella99mia to je teda hodne odveci, ze ti zacnu uplatnovat dan.bonus bez podpisu 😳 urcite odporucam riesit so mzdovou uctovnickou... akoze ved nic sa nedeje, o nic nepridete, len je to zvlastny postup 🙈
@michaella99mia nie nebude to problem.. pri daniach, dan. bonusoch a vsetkom spojenom s daniami je jedno co kedy si uplatnujes - bud mesacne alebo rocne, ale nezaplatis menej / viac, jednoducho vzdy tolko, kolko mas... aj keby si napr. neuplatnujes nezdanitelnu cast mesacne, tak mas sice mesacne nizsi prijem, ale zas pri rocnom zuctovani ti vznikne preplatok ☺️ takze no stress, je to v pohode, len si musite nastavit, aby ste v tom nemali zmatok, kto z vas 2 (ty & muz) si co uplatnujete ☺️
@lucjja teraz mi známa vravela že vraj to treba vrátit ze budeme mat problémy
@michaella99mia akoze kvoli comu by ste mali mat problemy? ved si pisala, ze muz si uplatnuje rocne... tak 1 mesiac sisi uplatnila ty, o to si mala vacsiu vyplatu a o to menej muzovi vratia pri rocnom zuctovani 🤷🏼♀️
@michaella99mia nie je to problém, keďže manžel si ho ešte neuplatnil, nič vrátiť nemusíš
Skontroluj si výplatné pásky, kedy si ho mala vyplatený ty a zvyšné mesiace si potom uplatní manžel, tak ako si uplatňoval doteraz
@michaella99mia ziadne problemy nebudete mat, muz si v rocnom nepoziada o 12mesiacov ale len o 11, ty sa hlavne skontaktuj so mzdovou uctovnickou lebo ako citam sefku mas "odborne zdatnu", aby ti to pozastavila a aby ti naratala 25dni dovolenky lebo bohvie co jej sefka povedala
@smajlik323 rok stará diskusia.....
@michaella99mia Ty nemôžeš poberať daňový bonus keď ho poberá tvoj muž,to je iba jeden príspevok na každé dieťa a vy sa dohodnete kto z manželov ho bude poberat,”