Výška daňového bonusu od januára je ohraničená zhora. "Ak priemerný mesačný príjem presiahne 2 470 €, daňový bonus sa začne krátiť a pri príjme nad 3 630 € mesačne už nárok na daňový bonus nie je. Mám príjem od dvoch zamestnávateľov, cca 3300 -3400 eur v hrubom mesačne. Je lepšie si daňový bonus vyplatiť rocne? Budem musieť vracať v ročnom zúčtovaní bonus navyše? Daňový bonus si uplatnujem v hlavnom zamestnani mesačne teraz.
Ale u oboch si daňový bonus nemôžeš dať vyplácať.Takze si zvoľ jedného a vyjde to
Doteraz sa daňový bonus, ktorý bol vyplacany mesačne už pri RZ nevracal, aj keď by po ročnom prepočítaní nároku mal.
Po novom, ak pri ročnom zúčtovaní vznikne preplatok na DB, tak sa bude musieť vrátiť. Pri RZ sa príjmy od všetkých zamestnávateľov sčítaju.
@doriiis ved to si nedavam u oboch..ale len ma zaujima, ci sa scitava prijem z oboch zamestnani
@lilianka28 dakujem..tak to si radsej necham rocne vyplacat
@lilianka28 prosím Ťa a v prípade, že pri ročnom zúčtovaní vznikne nedoplatok na DB, bude mi doplatený?
@jankalukasova ano
ano, spocitavaju sa prijmy. a ano, ak je takato situacia, treba si dat rocne v DP/RZD
@majusqa77 Dakujem velmi pekne za odpoved
Ale terez citam, ze aj tak na ten bonus narok nebudem mat, lebo pri detoch nad 15r je to kratenie este vyraznejsie a nulu clovek hitne uz pri prijme 3000 eur mesacne. dakujem tejto socialnej vlade. lebo to je ozaj "vysoky" prijem pri jednorodicovskych rodinach s hypotekou. Nech ide Fico s mojimi detmi na nakup pred vyplatou :/ Matovic bolo 🤡, ale tato vlada z na robi muzikov v ruskej gubernii.
A je predpoklad, ze sa mi este tento rok prijem o cosi zvysi, ze presiahnem tu hornu hranicu dokopy, nie vsak u hlavneho zamestnavatela.