Mam takú otázku a trochu dilemu, partner pracoval v zahraničí minulý daňové priznanie už podal, ale stále im chýbajú nejaké doklady teda najprv o návšteve školy a škôlky a teraz aj z úradu práce keďže som tam evidovaná. Minulý rok nemusel dokladovať nič. Moja otázka ale je ci to musí dokladovať nakoľko my manželia nie sme?
keď nie ste manželia nemôže si na teba uplatniť nezdaniteľnú časť a teda ani za teba nepodáva žiadne potvrdenia
ak si nárokuje daňový bonus tak tam sa dávajú rodné listy, nič iné
@jarka1921 deti navštevujú Slovenskú školu či zahraničnú? pokiaľ nie ste manželia, tak si na teba nemôže uplatniť nezdaniteľnú časť a tým pádom sa nedokladuje nič.........
@jarka1921 potvrdenie o návšteve školy sa dokladuje len ak deti študujú v zahraničí........uvádzal v daňovom údaje aj o tebe?
@juliatriscova v daňovom o mne ani zmienka nebola, mne to prišlo divne ze chcela potvrdenie o návšteve školy a škôlky,,, nakoľko už niekolko rokov robí v zahraničí,,, vraj to chcela kvôli tomu ze ci sa deti nachádzajú na Slovensku... Ani jeden rok nič nepýtali
@lienka.7 keďže on už bol mimo slovenska tak som musela ja doniesť papiere o návšteve školy a škôlky, a pani si myslela ze sme manželia bez toho ze by sa na to pýtala a po ďalšie, teraz po n pre istotu chce doklad o platení 3.piliera, ako potom kontrolujú papiere to by ma strašne zaujímalo
@jarka1921 posli mi kópiu daňového a pozriem sa na to...nesedí mi to vôbec...
@juliatriscova on už daňové dal posledny februárový týždeň,, vyzeralo ze všetko v poriadku je a teraz po 4 týždňoch mu volali ze nech zdokladuje 3 pilier, lebo ten tam mal uvedený ze ho platí
@jarka1921 ale kópiu predsa má...........pokiaľ ho tam mal uvedené, tak musí doložiť doklad z poisťovne.........
@juliatriscova ale ako je možné že to neziadala skôr keď to podával skontrolovala všetko len mu povedala ze treba tie potvrdenia o návšteve školy a škôlky
Ahojte kocky, ja som si podala ziadost o rocne zuctovanie za rok 2020 u predosleho zamestnavatela ziadala som o poslanie potvrdenia, aby som mohla poukazat 2% a neprislo mi od nich zatial nic.. Neviem ake su tam lehoty, dokedy maju tie potvrdenia posielat? Dakujem..
píšeš o DP podávanom v zahraničí?