Dobrý deň. Prosím, mám otázku. Za minulý rok som odrobila 7 mesiacov a ostatných 5 mesiacov som bola na podpore. Prosím ako mám teraz riešiť daňové priznanie? Treba mi nejaké tlačivo? Alebo ako mám postupovať. Prosím, nemáte skúsenosti ? Ďakujem 🙏
@sylvia_123 mozem sa opytat ak robi danove priznanie zamestnavatel a vznika preplatok tak to pride v marcovej vyplate ? 🙂
@jaruska_12 najneskor do 31.05.2021 vyplati v mzde zamestnavatel preplatok.
@kikakr musíš si podať daňové priznanie....zahrnies v ňom príjem za 7 mesiacov...
@jaruska_12 zamestnávateľ robí ročné zúčtovanie dane a áno v marcovej výplate...
@sylvia_123 zamestnávateľ je povinný urobiť ročné zúčtovanie dane najneskôr do 31.3.2021 a potvrdenie vydať do konca apríla...takže preplatok nie do konca mája...
@juliatriscova a toto neplati? Vykonanie rzd je do 31.03, vyplatenie preplatkov by malo byt podla nizse uvedeneho:
Ak ste zamestnávateľa požiadali o vykonanie ročného zúčtovania za rok 2020 a jeho výsledkom je preplatok na dani, v zmysle uvedeného je zamestnávateľ povinný vrátiť tento preplatok najneskôr vo vyúčtovaní mzdy za apríl, t.j. do konca mája 2020. Postup podľa § 35 ods. 7 zákona o dani z príjmov - zodpovednosť za vyplatenie preplatku na dani je na zamestnávateľovi.
Pani ale píše, že zvyšok roka bola na podpore, čiže vo firme už pravdepodobne nepracuje. Môže aj vtedy požiadať svojho už bývalého zamestnávateľa o vykonanie zúčtovania?
@sylvia_123 prepáč, malo tam byť áno namiesto nie..........🙂 ....najneskôr v aprílovej výplate....
@martul nemáš pravdu.........podmienkou na vykonanie ročného zúčtovania nie je byť zamestnaná k 31.12.......o vykonanie ročného zúčtovania môže požiadať aj bývalý zamestnanec a môže požiadať ktoréhokoľvek zamestnávateľa, ak ich mal viacej počas roka........podmienkou je, že musí žiadosť doručiť do 15.2......:-)
@basska_b áno môže, ale musí to stihnúť do 15.2........
Ďakujem za rady. Prosím, a aké tlačivá okrem toho typu A treba priniesť na daňový úrad ?
@kikakr k daňovému priznaniu prikladáš potvrdenie o príjme za rok 2020 a potvrdenie o evidencii.......podpora v nezamestnanosti je oslobodená od dane, nezahŕňa sa do tvojho príjmu........🙂
Ahojte vedeli by ste mi niekto poradit? Do riadku 95 v danovom priznaní B sa písu príjmy zo zivnosti pred alebo po odpocítaní pausálnych nákladov. To potom vynásobín 0,15 a dávam do riadku 96? dakujem pekne za pomoc
@lumarque r. 95 sú všetky príjmy pred odpočítaním výdavkov... r. 96 je 15% z r.94
@juliatriscova ďakujem pekne 🥰
@kikakr nakolko je dnes posledny termin na poziadanie zamestnavatela o rocne zuctovanie dane, musite si sama podat danove priznanie do 31.03 2021. Preplatok na dani Vam dan.urad vrati za predpokladu, ze ste mali len prijmy,ktore uvadzate.