ahojte. Chcem sa opytat. kedze, som nezamestanana a minuly rok som bola iba na pol roka v Taliansku a zarobila som okolo 3OO0 eur, treba podat danove priznanie alebo nie? Lebo neviem ako postupovat. Kedze na urade som evidovana ako nezmanestnana a minuly rok to bola iba jedn amoja brigada. Vie mi niekto poradit?
Dakujem.
@hannulik7488 a co vsetko k tomu potrebujem .Dan.priznanie som este nerobila.
@dominikatomas v Taliansku by ti mali dat nejake potvrdenie/vyuctovanie o tom kolko si zarobila. Z toho si vyplnit DP pre fyzicku osobu typ A. Fotokopiu toho vyctovania treba odovzdat spolu s DP aby bolo vidiet na zaklade coho to bolo vyplnene. Potvrdenie z uradu prace nepotrebujes o tom, ze si bola nezamestnana.
potvrdenie od zamestnávateľa a z toho píšeš čísla do DP typ A, potom príjmy zo zahraničia vyjmeš
@hannulik7488 a to tlacivo DP si mam odkial zobrat ?
@dominikatomas mozes si ho vyplnit zo stranky financnej spravy alebo si ho ist zobrat priamo na danovy urad
@hannulik7488 cize, stiahnut si DP ,vyplnit a odniest na Danovy urad?
@dominikatomas áno 🙂
@hannulik7488 ale to sa danovnikovi nieco neplati, ked robia tie danove ?
@dominikatomas ak myslis, ze by si si ho isla dat spravit uctovnicke urcite to nebude zadarmo
@dominikatomas ak si ho dáš urobiť účtovnícke, tak áno zaplatíš niečo, ale koľko je individuálne od každej účtovníčky... Ale na DU danovnicke neplatí nič... Ona ho preberie, skontroluje, orazi a hotovo
@hannulik7488 rada by som si to urobila sama ale kedze to robim prvy krat tak neviem ako to urobit.
@dominikatomas tak skus poprosit niekoho po znamosti kto by ti vedel s tym pomoct. Pripadne by mohla byt na internete pomocka ako na to
@hannulik7488 nejaky ten vzor som nasla, ale neviem ci to je ono
https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Doku...
@dominikatomas ano je to ono
ja robím daňové, ale teda zadarmo určite nie, je to práca ako každá iná tak snáď si aj účtovníčky zaslúžia dostať zaplatené za svoju prácu
@lucka_ke robis danove? za kolko ?
@dominikatomas ano mas povinnost podat DP kedze tvoj prijem presiahol 1968,68 eur. Mas trvaly pobyt na Slovensku a tym padom mas povinnost priznat celosvetove prijmy