Daňové priznanie - nedoplatok

mravciatko
21. mar 2021

Dobrý deň prosím vás chcem sa opýtať manžel v predošlom zamestnaní keď si podával DP mal vždy vrátenie daní aj 300e plus daňový bonus na deti a to mal vypočítané z minimálnej mzdy vtedy už neviem presne koľko bola ale okolo 500-600e a teraz posledné 3roky u nového zamestnávateľa ma vždy nedoplatok na dani aj musí zaplatiť 500e dostane aj daňový bonus za celý rok a z toho daňového bonusu mu tu sumu znížia a tiež to ma minimálnu mzdu v hrubom je to okolo670 ako to potom je s tými daňami mi vôbec tomu nerozumieme ďakujem za odpovede

drobec206
21. mar 2021

dobry den, ak je zamestnany nemoze mat tolko nedoplatku, ak by bol zivnostnik je to nieco celkom ine. Dobra rada nedavajte zamestnavatelovi viac robit danove priznanie, radsej si ho dajte niekde inde spravit.

ciernabrigita
21. mar 2021

ak si uplatňuje NČZD na daňovníka mesačne, nemá kvôli čomu vyjsť taký vysoký nedoplatok, jedine ak je PN, Očr, ak si uplatňuje NČZD na manželku,...

anos18
21. mar 2021

@ciernabrigita práve keby bol na PN,ocr alebo si uplatňuje nczd na manželku,mal by menší nedoplatok

ciernabrigita
21. mar 2021

preplatok tam malo byť 😁

drobec206
21. mar 2021

treba si vypytat od zamestnavatela potvrdenie o zaplateni dani

mravciatko
autor
21. mar 2021

@mravciatko
@mravciatko prikladám foto

mravciatko
autor
21. mar 2021

@drobec206 dobrý deň priložila som foto on je aj zamestnaný aj živnostník za co mu aj strháva určitú časť peňazí ale vedeni je na úradoch ako zamestnanec priložila som nižšie v komentoch foto

janai1
21. mar 2021

@mravciatko no podla tejto foto ma nedoplatok 1 cent 🤨

oli18
21. mar 2021

Asi mas na mysli dan 513,97 € z riadku 4 "uhrn predavkov zrazenych...", to zn., ze mu zamestnavatel stiahol zo mzdy dan za 1-12/2020 a odviedol danovemu uradu . Nie je to ziaden nedoplatok. Toto petvrdenie je na to, aby si manzel urobil danove priznanie sam, kedze ma 2 prijmy. Jeden z podnikania, druhy zo zamestnania. Az po jeho vykonani bude jasne, ci ma na dani preplatok, alebo nedoplatok. Pre istotu to dajte urobit nejakej uctovnicke.

mravciatko
autor
21. mar 2021

@oli18 ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie

juliatriscova
21. mar 2021

@mravciatko manžel si musí podať daňové priznanie sám... zamestnávateľ mu poslal potvrdenie o príjme...urobí si daňové priznanie typ B a zahrnie doň príjem zo závislej činnosti a príjem na živnosť...

mravciatko
autor
21. mar 2021

@juliatriscova ale on pracuje u jedného zamestnávateľa aj na zmluvu aj na živnosť za živnosť mu berie nejaké eurá co treba platiť ja sa tiež tomu nerozumiem

oli18
21. mar 2021

@mravciatko každá účtovníčka ti tu odpovie rovnako, len inými slovami. Za chvíľu budeš mať z toho guľáš. 🙂
@juliatriscova načo ju tu mýliš závislou činnosťou, ona tomu nerozumie😉

ciernabrigita
21. mar 2021

ak má živnosť a mal z nej príjem, musí podať DP typ B

juliatriscova
21. mar 2021

@mravciatko ako som ti už vyššie písala, manžel si musí sám podať daňové priznanie alebo si zaplatiť účtovníčku, ktorá mu to urobí... pretože vidím, že ty sa v tom nevyznas...ak je živnostník, tak mu daňové nemôže robiť zamestnávateľ...

mravciatko
autor
22. mar 2021

@juliatriscova on mi nakoniec povedal ze on je na zmluvu ale je len platený ako živnostník takže žiadnu živnosť nemá

mravciatko
autor
22. mar 2021

@mravciatko
@mravciatko to koli tomu ze vraj abu si neotvarali živnosť

anos18
22. mar 2021

@mravciatko ale keď nie je živnostník a zamestnávateľ mu nerobil ročne zúčtovanie dane,ale mu vydal potvrdenie o zdaniteľných príjmoch,tak si musí manžel sám podať daňové priznanie typ A