Daňové priznanie

mica20
6. máj 2023

Ahojte, chcela by som sa len zo zaujimavosti informovat, ci nahodou nie je medzi nami nejaka sikovna uctovnicka, alebo niekto kto ma podobnu skusenost. Totiz to menila som na jar zamestnanie, a danove priznanie som si dala urobit v predchadzajucom zamestnani, bola som si pre papier z danoveho preddavku uz, a tam mi vysla rovna 0 preplatok, som dost z toho sklamana, pretoze v dnesnej dobe pomoze kazda koruna..okrem toho som aj marodovala pocas minuleho roka, len tak laicky viem, ze vzdy je nejaky preplatok a vzdy som aj mala okolo 300 eur, a teraz zazracne ked uz tam nepracujem tak rovna 0. Preto moja otazka znie, viem, ze sa robia vseliake danove podvody plus hlavne maju firmy v oblube si tieto peniaze z preplatkov ponechat a nevyplatit zamestnancovy jeho preplatok, je nejaka sanca aby sa nato niekto pozrel a videl nieco co urobili zle alebo myslite zeby mi vedeli poradit na danovom urade?? Chcela som si aj poziadat o opravne danove, ale papier ktory mi zaslali, obashuje same nuly, je jasne ze mi nula vyjde aj z opravneho a asi sa k mojim peniazom uz nikdy nedostanem, ale som presvedcema ze nejaky ten preplatok som tam urcite mala.

lucka_ke
6. máj 2023

máš Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch za rok 2022? podľa toho vieme pozrieť či mal výjsť preplatok alebo nie

mica20
autor
6. máj 2023

@lucka_ke nie, mam uz iba papier rocne zuctovanie z preddavkov, uz iba ten vysledny. Ziadala som si na personalnom, ked som videla, ze mi nic nevyslo papier, z ktoreho sa robi danove, ale odmietli mi ho vystavit, ze ten ppaier mi uz nedaju, nakolko sa z neho robilo uz danove priznanie, ale ja som si ho len chcela nahliadnut, zial nedali mi ho. Tak jedine, zeby ste sa vedeli pozrieť na ten papier, ale z toho sa asi vela dat vyčítať nebude.

zalka
6. máj 2023

@mica20 máš výplatné pásky vieš si zrátať príjmy, odvody, dan a vyrátať .. či to sedí s potvrdením. Ale ak si nemarodovala min. rok tak preplatok nemáš dôvod mať.

mica20
autor
6. máj 2023

@zalka marodovala som 7 dní na jeseň a pracovala som na TPP, a zial k vyplatnym paskam sa uz neviem dostat, pretoze ako nahle som to zacala riesit mi k nim zablokovali uz pristup.

zalka
6. máj 2023

@mica20 tak žial ale pri 7 dnoch neni dôvod n a vratku dane .. to by musel byť cca mesiac aspon ... aby nejaká vratka dane mohla byť.

simonah73
6. máj 2023

ak si pracovala cely rok a len 7 dni si mala PN tak s najvacsou pravdepodobnostou bolo rocne zuctovanie spravene spravne a nevysiel ti preplatok, lebo nemal z coho. nie kazdy ma automaticky preplatok. ten by vznikol napr ak by si mala deti, na ktore by si si neuplatnovala mesacne danovy bonus ale len raz za rok aj ked ani to by nebol preplatok ale vyplateny danovy bonus.

tinqua
6. máj 2023

@mica20 nedostavala si vyplatne pasky na mail? To je uplna blbost ze k nim nemozes mat pristup, rovnako ako odmietnut dat potvrdenie, oni nemozu vediet ci si si nahodou nespomenula na nejaku podstatnu skutocnost...proste chod tam povedz ze si predavala nehnutelnost a zabudla zdanit alebo hocico....musia ti ho dat, skratka musia, rovnako ako pasky

zalka
6. máj 2023

@tinqua dostala potvrdenie o ročnom zúčtovaní, z toho vie spraviť opravné danové ak by predávala nehnuteľnosť a zabudla. Bud jej vydajú jedno potvrdenie alebo druhé. Nie oba naraz.

mamina7070
6. máj 2023

sedem dni PN a chces vratku dane ? tak to nefunguje ak chces zakry osobne udaje a odfot sem rocne zuctovanie ale neni dovod na vznik preplatku na daniach

janai1
6. máj 2023

Neviem kde si zobrala ze každý ma preplatok. Nikdy som preplatok nemala. Za 7 dní PN ti žiadny nevyjde a keď nemáš deti tak nemá na čom

mica20
autor
6. máj 2023

@janai1 no preto, lebo kazdy rok som mala nejaky preplatok, ani raz som nemala 0, a to som mala aj rok kedy som vobec nemarodovala. Moje kolegyne, ktore dokonca prijali aj stabilizacny prispevok, tak im vysiel este aj dost slusny preplatok plus ani nemarodovali. Ja to akceptujem, mozno naozaj mi vysla 0, nevyznam sa do tejto oblasti, preto som sa chcela len informovat od skusenejsich nakolko som na personalnom nepochodila. 🙂

mica20
autor
6. máj 2023

@mamina7070 viem, ze 7 dni nie je vela, ale mala som kazdy rok preplatok, a zrazu teraz ked som uz podala vypoved, tak nemam, mozno je to naozaj tak zhoda nahod, ja som sa len chcela poradit od skusenejsich, nakolko som na personalnom nepochodila. 🙂

mica20
autor
6. máj 2023

@tinqua nie, zial na vyplatne pasky som mala iba prihlasovaci udaj na jednu stranku, ale uz mi tam zablokovali pristup a neviem sa k nim dostat, asi moja chyba, ze som si ich neukladala, mozno keby som zavolala na personalne, by mi ich vedeli nejak zaslat na email, netusim

mamina7070
6. máj 2023

doplnkove dochodkove nemas (3 pilier) deti nemas ? ak su odpovede nie mas to vyratane dobre

kalifka
6. máj 2023

@mica20 7 dní je veľmi málo marodenia, musí byť dlhšie.

mk1111111111
7. máj 2023

Nemas podklady- potvrdenia o zdanitelnej mzde, alebo vyplatne pasky od oboch zamestnavatelov za cely rok, neda sa vypocitat, ci je to spravne.

mk1111111111
7. máj 2023

Nie je pravda, ze Ti nedaju kopie, chod za mzdarkou a pytaj. Ked bude treba, tak aj pisomne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz