Ahojte. Bola som 3 mesiace na brigáde v Holandsku- mam ako študent nárok žiadať si na Slovenku o vrátenie daní? Ma niekto s týmto skúsenosti. 🙂
Kedze brigada bola v Holandsku, dane sa odviedli Holandsku- tam si treba vybavit
Ja som to riešila cez Taxback, oni mi to vybavili...ja papierovacky nemusim
@metuzalem ešte by som sa predsa len spýtala- keď som preistotu googlila nejaké skúsenosti s taxback, našla som diskusiu na MK a boli tam aj negatívne aj pozitívne ohlasy. ale tých negatívnych bolo o niečo viac. ale na druhu stranu, bol to príspevok z roku 2014 čiže odvtedy sa mohlo veľa veci u nich zmeniť. ľudia tam väčšinou písali že s tými ľudmi čo im teda vybavovali tie papierovačky sa naťahovali, neodpisovali im na maily, stále posúvali čas obdržania zdanených peňazí (niečo v tom duchu, proste bol to príliš dlhy proces) atd. čiže by som chcela vedieť ako dávno ste si toto dávali robiť, a či náhodou aj vy ste nemali nejaký problém. a ešte druha otázka- mala by som to začať riešiť už teraz alebo mam čas? neviem kedy majú v Holandsku obdobie a deadline žiadania o dane. je to kopec vyzvedania čiže sa ospravedlňujem, len sa nechcem odrbať alebo sa s niekým naťahovať o vlastné peniaze 😃
@mirkabav ja som si vybavila vratenie dani asi 3x cez nich, aj svagor raz, bolo to v rokoch 2011-2013 a nebol problem. Nepamatam uz kedy som o ne ziadala ja som robila v NL od maja do septembra. Vyplnila som si ten formular co maju na stranke a potom sami ozvali, ze co este im naskenovat a poslat. Tiez uz neviem kedy peniaze prisli na ucet, ale prisli.
@malicka_anicka už som podala cez nich a veľká spokojnosť. rychla komunikácia a vybavenie a nepýtajú ani veľa za služby čiže za mna super. 🙂
@malicka_anicka ďakujem pekne, tebe taktiež 🙂
Musíš žiadať Holandsko o vrátenie daní