Ahojte, minulý rok som mala príjem z hlavnej práce a potom od iného zamestnávateľa aj príjem zo zmluvy o dielo. Vedeli by ste mi povedať, ako si vyriešiť dane?? Druhý zamestnávateľ u ktorého som príležitostne pracovala mi poslal dokumenty, ja som ich posunula prvému aby vykonal RZD a panička nevie normálne odpovedať, čo mám robiť. Ja teda neviem, či sa podáva RZD len u prvého zamestnávateľa a z príjmu zo zmluvy o dielo musím podať DP, alebo si musím podať DP sama z oboch príjmov.
Buď si požiadaš o RZD v práci, a priložíš tam aj potvrdenie o tej dohode, alebo si vezmeš potvrdenie od oboch a urobíš si to sama a odovzdáš na DÚ.
@foxyfox Presne. Zamestnávateľ by ti spravil len daňové priznanie typu A. Takto si musíš vytlačiť alebo kúpiť tlačivo typ B a vyplniť tam milión strán a uviesť aj príjem zo zmluvy o dielo. Neviem, či je tam nejaký limit, do ktorého sa to riešiť nemusí.
Ale inak ľudia z hotline finančnej správy sú veľmi ochotní
Ďakujem vám, človek na MK skôr nájde jasnú odpoveď ako u účtovníčky, ktorú firma platí za účtovníctvo 🤭
@desore nejde o to, že nechce, tomu rozumiem, ale že nedokáže napísať "musíte si podať Dánov priznanie sama". Ešte aj ten druhy zamestnávateľ ma doplietol, neviem, či v ČR to majú nejak inak... A nebola by to smiešna suma, keby som s tým nezačala pár dní pred koncom roka a stihla som odpracovať len pár hodín 🙂
moja kolegyna tiez bola taky pripad, RZD jej nerobil sucasny zamestnavatel, musela si danove priznanie spravit sama
@foxyfox musíš si podať daňové typ B a zarátať tam obe príjmy.........zamestnávateľ ti môže urobiť iba ročné zúčtovanie..........
Baby môžem otázku, síce mimo tému, ale tiež kvôli daniam, manžel bol nezamestnaný od novembra do konca apríla, od mája pracuje na TP, má nárok na nejaké vrátenie dane? neviete mi prosím poradiť? ďakujem krásne za každú radu
@slavkicek dobrá otázka...........🙂........potrebujem vidieť jeho potvrdenia a budem ti vedieť odpovedať.....
@juliatriscova ďakujem za odpoveď, rada by som, len tie už dal účtovnícke v práci a ta je nejaká čudná tak nevieme nič
@foxyfox Len treba dat pozor a ist sa zaregistrovat na Danovy urad, teraz mozno cez web, lebo Danove priznanie B sa podava len elektronicky, nie na papierovom tlacive.
podať daňové priznanie a tam zhrnúť všetky príijmy za rok 2020