Zdravím viete mi poradiť? Mame stena, ktoré treba nahlásiť na mesto. Ide však o to,že na cípe a vlastne majiteľom som ja. Držiteľom však je moja mama, ktorá je ZŤP a má teda zľavu. Bývame na rôznych adresách. Neviem ako to funguje keby psa nahlásime na ňu, či by nedostala nejakú pokutu keby ich stretli policajti a čip prečítali. Ďakujem za odpovede
možno to v každej obci funguje inak, no u nás sa napríklad prihlasovalo podľa toho, na ktorej adrese sa pes zdržiava nad určitý počet týždňov... o majiteľov psa sa nikto nezaujímal... v podstate je to aj logické, lebo takto obec vie, v ktorej časti jej býva koľko psov a môže ju doplniť o smetné koše na bobky (nie že by sa v realite o to išiel niekto pretrhnúť 😅 ) ... reálnu adresu psa ale asi nikto nebude dohľadávať a kontroľovať.... jedine že by zaúradovali "prajní" ľudia z okolia
pes má byť prihlásený tam, kde sa zdržiava väčšiu časť roka. a tam treba aj platiť. a len tak na okraj, údaje v čipe prepíše každý veterinár keby už o to išlo. a mala by ho mamina na svoje meno. policajti ale nič také nekontrolujú. im to je tak tri. im stačí, ak má pes známku.
Čip len tak z ničoho nič policajti nekontroluju.. Len v prípade straty a to by teda kontaktovali vás a vy by ste potom zavolala mamine.. V meste aj v obci to je jedno tam kde si psíka zahlasité a zaplatíte zaň daň dostanete známku.. Vtedy policajti vedia ze o psíkovi mesto obec vie a platí sa zaň.. My sme bývali v meste keď sme si dali našu zacipovat.. Neskôr sme sa sťahovali do obce tu sme ju prihlásili na obecnom úrade.. Nik jej údaje na cípe neprepisoval ani nekontroloval