Daň za psa a pobyt na viacerých miestach

zuzuq
21. mar 2021

Zdravím viete mi poradiť? Mame stena, ktoré treba nahlásiť na mesto. Ide však o to,že na cípe a vlastne majiteľom som ja. Držiteľom však je moja mama, ktorá je ZŤP a má teda zľavu. Bývame na rôznych adresách. Neviem ako to funguje keby psa nahlásime na ňu, či by nedostala nejakú pokutu keby ich stretli policajti a čip prečítali. Ďakujem za odpovede

mattkapd
21. mar 2021

Čip len tak z ničoho nič policajti nekontroluju.. Len v prípade straty a to by teda kontaktovali vás a vy by ste potom zavolala mamine.. V meste aj v obci to je jedno tam kde si psíka zahlasité a zaplatíte zaň daň dostanete známku.. Vtedy policajti vedia ze o psíkovi mesto obec vie a platí sa zaň.. My sme bývali v meste keď sme si dali našu zacipovat.. Neskôr sme sa sťahovali do obce tu sme ju prihlásili na obecnom úrade.. Nik jej údaje na cípe neprepisoval ani nekontroloval

mattkapd
21. mar 2021

@zuzuq neviem ci som to dobre vysvetlila ak by nie kľudne sa opýtajte a skúsim to lepsie

oli18
21. mar 2021

@mattkapd lenze dan na dedine je nixsia, ako v meste. U nas dokonca nizsia v rod dome, ako v bytovke. Preto mnohi susedia maju podla toho prihlasenych psov.
@zuzuq toto by problem nemal byt.

lintu
21. mar 2021

možno to v každej obci funguje inak, no u nás sa napríklad prihlasovalo podľa toho, na ktorej adrese sa pes zdržiava nad určitý počet týždňov... o majiteľov psa sa nikto nezaujímal... v podstate je to aj logické, lebo takto obec vie, v ktorej časti jej býva koľko psov a môže ju doplniť o smetné koše na bobky (nie že by sa v realite o to išiel niekto pretrhnúť 😅 ) ... reálnu adresu psa ale asi nikto nebude dohľadávať a kontroľovať.... jedine že by zaúradovali "prajní" ľudia z okolia

sirka9
22. mar 2021

pes má byť prihlásený tam, kde sa zdržiava väčšiu časť roka. a tam treba aj platiť. a len tak na okraj, údaje v čipe prepíše každý veterinár keby už o to išlo. a mala by ho mamina na svoje meno. policajti ale nič také nekontrolujú. im to je tak tri. im stačí, ak má pes známku.