Dobrý večer, chcela by som sa spýtať či niekto vie o niečom takom, že sa dajú dostať peniaze za tzv. Neopatrene dieťa od štátu, ktoré chodí do školy ale bohužiaľ kvôli corone je doma. Máte s tým prosím niekto skúsenosť ?🥺 čo robiť? Ako niečo takéto získať ?
Ďakujem za odpovede ❤️
@sarachromekova nič také sa našťastie získať nedá - inak by veľká časť detí kvôli korone do školy určite chodiť "nemohla". V prípade zatvorenej školy kvôli výskytu korony je možné žiadať pandemickú očr - to je to čo môžeš získať ak dieťa do školy počas pandémie nechodí a ty máš ako rodič na ňu nárok - pokiaľ pracuješ. Pokiaľ nepracuješ - na samotné dieťa ako také, že do školy nechodí - taký príspevok nie je. Dokonca ak si sa rozhodla dieťa nechať doma kvôli obave z korony - ani tú očr ti nevyplatia.
@sarachromekova No ved to bola ta pandemicka OCRka - kym boli skoly zatvorene.
Preco teraz dieta nechodi do skoly?
Nič iné ako pandemická OČR nie je. Tu však môžeš čerpať ak je škola zatvorená z rozhodnutia zriaďovateľa. Teraz sú už školy otvorené. Pokiaľ je teraz doma na základe tvojho rozhodnutia tak na ňu nárok nemáš
@renka30 ďakujem Vám všetkým za odpovede ❤️Dcéra je vsak doma lebo chodí na strednú školu a ta neni otvorena kvôli tomu, že sme v bordovom pásme.
@sarachromekova toto je velmi smutne, vsetko sa otvara, uz aj divaci na zapasy mozu prist ale stredoskolaci do skoly nie. Zial ako doteraz ani teraz na stredoskolaka sa neda cerpat ziadny prispevok, OČR je iba do 11 rokov, kedze s takymi detmi este rodic musi byt doma a je to vlastne davka pre rodica.
@sarachromekova Chapem, ale ake peniaze by si kvoli tomu na nu chcela dostavat? Nepotrebuje nepretrzitu opateru, ze by nemohla ostat doma sama, cize ty kvoli nej nemusis ostat doma z prace a teda neprichadzas o svoj plat. Nie je ani chora, aby vyzadovala starostlivost.
Cize za co alebo naco by si chcela dostat peniaze?
@renka30 aj na stredoškoláka dokáže čerpať pandemickú očr - tú však vystavuje Dr. a uvádza dôvod prečo dieťa nemôže zostať doma samé (musí byť Dg. určená odborným Dr.) - ako napr. kolega, ktorý je doma so 16-ročným s častými epi záchvatmi. @sarachromekova skutočne nevidím dôvod, aby na zdravé dieťa - a tobôž stredoškoláka štát vyplácal špeci príspevok. Ja mám doma 11-ročnú piatačku - sme TN okres, vyzerá to, že doma bude aj bud. týždeň. @nafka0483 myslím, že ľuďom už hrabe - každý chce príspevok, "lebo korona".
@alenah31 ked kradnu politici a vo velkom, nakupuje predrazene testy tak preco by si obycajny clovek nemohol ukrojit kusok tiez, ti najbohatsi podvadzaju najviac aby boli bohati, nech si kazdy najde cesticku v zakonoch pokial taka existuje
@alenah31 a hrabe statu ze uz mal skoly otvorit nakupili kloktacie testy a naco teda, ucitelov poockovali, naco teda ehm aha ockovanie vlastne je podvod lebo asi nefunguje
@katulienkax Ale ved pokial by mala na nieco narok, tak samorezjem, ze nech to vyuzije. Tu ju nikto neodhovara aby sa dobrovolne vzdala niecoho, co jej patri.
Ale neexistuje prispevok na zdrave dieta na strednej skole.
A teoria o tom, ze ked kradnu ini, tak mozem aj ja, je uplne scestna. Su ludia, co kradnu v obchode potraviny, tak to robis aj ty?
@katulienkax To, ze ucitelov ockovali predsa nestaci ked si 30 deti preniesie nakazu medzi sebou. A ktori z ucitelov uz dostali druhu davku? Lebo ja ziadneho nepoznam, ockovali sa v marci a druhy termin maju o 10 tyzdnov a az po par tyzdnov po druhej davke sa povazuju za chranenych.
Tak co tu splietas somariny.
@sarachromekova bohužiaľ na SŠ príspevok nie je - ja mám ôsmačku, bola sama doma po celý čas, my v práci, drobec v škôlke.. pokiaľ nemá diagnózu, že nezvládne byť sama doma, nárok na pandemickú OČR nemáš
@katulienkax a čo to má spoločné s kradnúcimi politikmi?? Obhajovať to týmto je úplne scestné. Ak vidím niekoho kradnúť či zneužívať systém mám to robiť aj ja a ešte to nedajbože učiť svoje deti? Lebo aj ostatní kradnú a zneužívajú čo sa dá?? Fakt skvelá úvaha. Mňa rodičia učili spoliehať sa na seba a svoje deti to učím tiež. Mne je jasné, že žije veľa ľudí, ktorí sa oprávnene spoliehajú na pomoc štátu nakoľko sú na ňu odkázaní - no ak keby sa tí, čo to iba využívajú - lebo však môžem aj ja keď môže aj iní - začali starať sam o seba - tak tí čo to fakt potrebujú by nemuseli brať také almužny - medzi nich by sa rozdelilo viac.
Ja som mala teraz robiť nástup kočke čo mala k 1.5. nastúpiť do firmy a ona mi zavolá, že jej mám podržať miesto do júna, lebo ona môže poberať ešte predĺženú podporu takže je nástup od 1.5. NEVYHOVUJE - vraj to predsa neprepasie - úplne choré!!!
A to, že sú školy zatvorené je choré úplne - nepoznám nikoho kto by to obhajoval.
@nafka0483 ucitelia boli ockovani od polovice februara, takze uz maju aj druhu davku niektori, ale teda chraneni budu az o dva tyzdne myslim a aj medzi ucitelmi su tehotne zeny a ludia s roznymi vaznymi diagnozami, ktori sa neockovali, alebo sa ockovat nechceli
@elizabet173 Ok, tak niektorym uz vysla aj druha davka, ale inak je to tak ako pises. Ten argument od katulienkax je proste scestny...
@sarachromekova no pri stredoškoláčke už teda rodič určite nemusí byť a dávať na ňu pozor.....samozrejme ak nie je choré napr.vysoké horúčky alebo zlomenina....ak nie si zamestnaná žiadaj o SOS dotáciu, ak si zamestnaná tak jedine neplatené volno alebo teda dať výpoved a byť na podpore....
@sendy1977 jasné, ide o kancelársku prácu - náhradu som mala hneď. Ale jej som chcela dať prednosť, lebo je to samoživiteľka (samozrejme ostatné podmienky spĺňali narovnako, u nás je ale firemná sociálna politika nastavená trošku inak - berieme do úvahy aj tieto osobné aspekty) - zrejme má kočka iné priority😒
Prečo je doma? je choré? (vtedy máš nárok na OČR, prípadne pandemickú OČR, ak ste v karanténe alebo je zatvorená jeho trieda, škola). Ak je doma preto že máš strach, nechcete sa testovať, nemáš nárok na žiadnu finančnú podporu, pretože školy sú už otvorené a nechať dieťa doma je tvoje rozhodnutie.. nezabudni kontaktovať školu a žiadať úlohy..