Prosím vás, môžem niekde zistiť, či niekto poberá na niekoho opatrovateľský príspevok? Či je to nezistitelne? Ďakujem.
@fajnova opatrovatelsky prispevok nie je uplne jednoduche ziskat, i ked clovek ma na to narok. Su potrebne spravy od lekarov, potvrdenie o prijime atd. Je mozne popri nom pracovat (vtedy je ale o cosi mensi). Osoba, na kt sa pobera OP musi mat min 5 zo 6 stupnov odkazanosti a je to nezaplatena robota. Nemas co zavidiet.
tak toto určite nezistiš,ja mam opatrovne a neviem si predstaviť aby niekto o mne daval informacie
@sasesoe ja závidím? Škoda, že nemôžem byť konkrétna. Zhruba: pán si narokuje na služby, prácu a čas iného človeka. Ma na to nárok, pokiaľ neberie príspevok. On tvrdí, že neberie, ale ja mám echo, že berie. Čiže keby malo moje echo pravdu, tak by nezakonne využíval a zneužíval toho druhého človeka. A ja mám o tom rozhodnúť. Kde je tu závisť? Je to čisto pracovná a pre mňa etická záležitosť. A viem, čo opatrovanie prináša. Doopatrovala som blízkeho človeka. Aj preto nemám rada, keď sa niekto snaží obísť systém a zneužíva svoju situáciu.
@evamarek77 ďakujem 🙏 veľmi dobrá rada
@fajnova ak to riesis takto pracovne, tak to ries oficialne, ved musite mat na to nejake postupy. Ci uz spominane cestne prehlasenie alebo mozno este lepsie vyziadat od neho potvrdenie z UPSVaR, ze nic take nepobera.
Ved napr UPSVaR vyda potvrdenie i o tom, ze rodic NEpobera RP, ak druhy ziada MD, tak si myslim, ze i k tomu vedia vydat nejaky papier. Pripadne napis formulaciu Ty a nech Ti to donesie potvrdene.
@fajnova to nie je vôbec dobrá rada. Ako zamestnáteľ by si mala vedieť, že nemôžeš žiadať od neho čestné prehlásenie, že poberá opatrovateľský príspevok. Vás ako zamestnávateľa do toho nič nie je. Jediné čo môžeš riešiť je to, aby nemohol podnikať v rovnakom odvetví ako má zamestnanie u vás.
@fajnova nviem kde robis ale ak napr na obci a mas cestne vyhlasenie ze nepobera mozes si to overit v registroch ak teda ziada o nejaku sluzbu napr
Opatrovateľský príspevok aj príspevok za osobnú asistenciu vypláca MPSVR, je teda (takmer) vylúčené duplicitné poberanie príspevkov pri zabezpečovaní starostlivosti.
nie, prečo by sa aj malo dať. Načo ti to je?