Dá sa zapísať titul na bankomatovú kartu?

1. aug 2024

Zdravím, dá sa zapísať titul aj na bankomatovú kartu - slsp.
Máte niektorá zapísaný? Bez mudrovania, ďakujem ;).

ivka225
1. aug 2024

Keďže som už titul videla aj na hrobe, tak sa podľa mňa dá zapísať všade. Aj keď by som sa pred bankovou úradníčkou asi hanbou prepadla, ak by som o také niečo žiadala.

ptvw
1. aug 2024

Spýtaj sa v banke na infolinke... budeš to mat bez mudrovania 😅 a už si to možno mohla aj vediet 🙂

beronsche
1. aug 2024

Podľa mňa najlepšie bude, si ho nechať aj na čelo vytetovať...🙃

hylary
1. aug 2024

Však na kartách už dávno nie sú ani mena nie to ešte tituly 🫣

sisa_s
1. aug 2024

@ivka225 na ten hrob sa aspon niekto pozrie 😀 ale kto okrem majitela ma v ruke bankomatovu kartu, aby ten titul "ocenil"? 😀

zuzkavladko
1. aug 2024

Ja som pre mesiacom menila banku, vydali mi novu kartu a teraz pozeram, ze tam mam aj titiul 😁 Neziadala som ale o to (ani by ma to nenapadlo), ale zrejme pri podpisovani zmluvy tuto info automaticky vzali z OP.

deti95060810
1. aug 2024

@sisa_s videla som už aj na hrobe... neriešim.

autor
1. aug 2024

@zuzkavladko ďakujem za normálnu odpoveď, menila som všetky údaje tak preto má to zaujíma 🙃

veronikaszabova
1. aug 2024

A naco ti je titul na platobnej karte?? 😂😂😂

annmari
1. aug 2024

Musíš ho mať zapísaný v banke a tým pádom to pôjde. Ja mám Tatra banku a tituly na karte mám zapísané všetky 3.

beronsche
1. aug 2024

@annmari tak neviem, asi to nie je automatika, mám účet v 2 bankách a ani na jednej karte titul.
Asi sa musím ísť sťažovať.. (pardon, ale príde mi to celé dosť vtipné, toto riešiť..)

annmari
1. aug 2024

@beronsche ja som o zapísanie ani 1 z nich nejak nebojovala, ale zas na druhej strane tie tituly mám, školy som poctivo vyštudovala, nemám prečo sa za tituly hanbiť. V OP ich mám a tým pádom pri update OP v banke sa dotiahnu aj im a ak skončí platnosť karty a vydávajú druhú, tak tam tie tituly napísali.

ivetz
1. aug 2024

@zuzkavladko Presne tak, ani ja som nežiadala a na bankovej karte je - použili údaje uvedené v občianskom...

kukuk29
1. aug 2024

@annmari ja mam v obciaskom ale v banke a ani karte nemam 🙂 asi podla pracovnicky 😂😂ale ani mi nechyba ..ani som nevedela ze aj na kartu davaju 😂🤔

beronsche
1. aug 2024

@annmari to súhlasím, že hanbiť sa za titul je nezmysel.🙂
Ale je to niečo, co súvisí s prac.zivotom, tam to patrí.

Trvať na tom, že musí byť všade - vrátane poštovej schránky, svad.oznamenia, ci bankomatovej karty, atd.atd., to je trochu smiešne, pôsobí to tak zúfalo, akože pozri, ja som niekto. 🤪
Ale to už zrejme podľa autorky témy mudrujem, tak končím. 🙂

zuzanka.zuzu
1. aug 2024

bože toto je tak prízemné slovenské 🙈 nikde v zahraničí sa tituly neuvádzajú, oni asi "poctivo nevyštudovali" tie školy že 🤦 však čo, pani inžinierka z ekonomickej si zaslúži mať na bankomatovej karte titul na rozdiel od právnika z harvardu 🤭

temperity
1. aug 2024

Niekto ma titul napr prof. Je za tym kopec driny, usilia, vzdelavania sa, pisania, cestovania… da sa povedat celozivotne dielo. Niekto mozno je na to pysny tak nevidim dovod na zbytocne hejty a komentare, ale to je typicky modry kon. Nezastavam ani neobhajujem, tiez mam titul a netrvam na tom ho mat v dokumentoch, ale tu v kazdej teme, ale ze v kazdej sa musia najst frustrovane 🐄🐄 co sa tu ventiluju.

veronikaszabova
1. aug 2024

@beronsche tiez nemam titul na kartach 🙂

autor
1. aug 2024

@temperity presne ste to vystihli, vďaka za inteligentných ľudí 🫶 pre niekoho je to prízemné si dať zapísať titul 🤣

guiseppinka
1. aug 2024

@zuzanka.zuzu to by si sa divila ako v zahranici nepisu tituly... niekedy len ziram kolko ma clovek titulov, lebo staci 2 3 kurzy nejako ukoncene a bum tituly na svete... a poniektori maju aj bc a mgr zvlast... lebo ved 2 rozne skoly. Nevadi, ze je to jeden odbor...

ivka225
1. aug 2024

@guiseppinka Asi máš na mysli Rakúsko alebo Nemecko ... zuzanka možno myslela Francúzsko, Španielsko, UK alebo USA ... zvyklosti sú v rôznych krajinách rôzne

beronsche
1. aug 2024

Mala som tú česť spolupracovať s jednym pánom profesorom, velky odborník vo svojom fachu, neuveriteľné rozhľadený a múdry muž.
Raz sme sa bavili o tomto slovenskom titulovani a on mi povedal, že mu to príde hlúpo okázalé. A že on by nechcel, aby si ľudia v takom bežnom styku urobili na neho prvý dojem na základe jeho prestížnych titulov..
A myslím si, že ľuďom, ktori si tituly dobre , že ešte aj tolaletny papier nedajú, presne o to ide. Poukázať na to, akí sú oni dôležití.
Samozrejme odborno-pracovná oblasť je o niečom inom, tam to už vhodné je.

@temperity keď nieco považujem za hlupe a nezmyselné, som frustrovaná krava? Tak takto má ešte nikto netituloval.. 🤪

beronsche
1. aug 2024

Autorka - môžem sa spýtať o aký titul ide? Si na neho hrdá, určite nemáš problém to spomenúť.

rozculena
1. aug 2024

@beronsche vidíš a máme ďalší titul😀 myslíš,že nám ho napíšu na bankomatovú kartu?

mandzula
1. aug 2024

@beronsche manzel mal na VS vyucujuceho zo zahranicia a ked sa ho kolega opytal, preco si na dvere k menu neda tituly, odpovedal, ze ich ma sice tolko, ze by mu dvere nestacili, no nechce, aby ho ludia vnimali cez tituly, ale cez to, co im vie ako pedagog odovzdat. Stotoznujem sa s tym a vnimam to teda rovnako ako ty.

jozef11111111
1. aug 2024

Mňa by zaujímalo, čo ti tupci, keď sa nechávajú oslovovať titulom sa hanbia za priezvisko, ktoré majú a, čo majú po rodičoch či, čo...

ivka225
1. aug 2024

@jozef11111111 Rozhodne som proti titulom na hroboch, poštových schránkach, kreditných kartách a podobne ... ale: keď ste v ordinácii, oslovujete lekára priezviskom?

jozef11111111
1. aug 2024

@ivka225 po covide...sa ukazali ako ich treba oslovovat..počnut Krčmerym...

slovakboy
1. aug 2024

@beronsche
@ivka225
@zuzanka.zuzu
@jozef11111111 každý, komu na akadémii priznali poctivý titul ho môže používať kde len chce a netreba to komentovať. Najviac to komentujú tí, ktorí ho nemajú. Ale v nemocnici každého lekára volajú pán doktor. A od chudobného odvracajú oči. Nemyslím automaticky priamo vás. V 60 tych rokoch bol môj otec jediný inžinier v strojárskom podniku. Čerstvo vyštudovaný. Vážili si titulovaných ľudí. Teraz nimi pohŕdajú. Ale prečo? Lebo je to malomeštiacke? A nie je malomeštiacke sa správať s pohŕdaním k akýmkoľvek ľuďom? Aj k titulovaným aj k netitulovaným? Áno, okázalosť sa nenosí. Ale ja mám dojem, že ľudia sa hanbia písať si tituly aj kvôli tomu, že si o nich druhí budú myslieť, že sú namyslení. Bakalár sa hanbí si to napísať lebo je to menej ako inzinier. Kam sme to až došli? Ja si nevážim Dankov titul ani Beňovej. Lebo ho získali podvodom. Ale každý iný aj bakalár si môže svoj titul dať aj na dvere aj na hrob aj vytetovať na hruď. Akademická pôda mu dala právo sa tak nechať oslovovať. A aj právo toto právo nevyužívať. Netreba sa nad tým nijako pohoršovať, lebo to pôsobí, že sa vyvyšujeme.

ivka225
1. aug 2024

@jozef11111111 a len pre uplnost … aky tvar na podla vas Zem?