Dobrý deň, chcem sa spýtať kde sa dá súrne zmeniť rodné číslo ci sa to vôbec dá a aký je poplatok
https://www.zakonypreludi.sk/zz/1995-301 paragraf 8
@ivetka454 tvoje rodne cislo je bezne uvadzane na lekarekych spravach kde kade na zaklade tohto sa urcite nemeni maju ho aj na obci kde zijes a na vsetkuch moznych uradoch
menia ho ak sa najde rovnake alebo pri adopcii dietata sa zvykne menit
obavalanby som sa ak by mal niekto moj prefoteny obciansky ale
nie rodne cislo
Ani moje nie je deliteľne 11
toto ma zaujima,,,preco ma byt delitelne zrovna 11? a tomu stvorcisliu aj tak nerozumiem,myslela som,ze to davaju v poradi,v akom sa ludia narodiii/zaregistrovali...
Má byť deliteľné 11 lebo je to tak v zákone. Tie čo tvrdíte že nie je zadajte si celé rodné číslo do kalkulačky (okrem značky lomítko) a vydeľte.
ano,jmam ho delitelne 11...ale je dovod na tu 11tku?to je to,co ma zaujima 🙂 preco zrovna 11...
@yasmeena neviem. Tiež som sa to niekedy snažila zistiť
Čítala som však, že bývalý režim mal okrem tej deliteľnosti číslom 11 aj delitelnosť iným číslom, aby zistili kto je z akej rodiny a akú má stranícku príslušnosť. Ako to robili nechce však nikto nechcel povedať
ak si to zoberiete, že by sa niekto narodil dnes, môže dostať rodné číslo
210315 / 0005 ..... čiže 2103150005 : 11 = 191195455
a každé ďalšie nasledujúce 11 číslo za lomítkom môže byť ako rodné číslo
210315 / 0016 ... 210315 / 0027 .... 210315 / 0038 ....
samozrejme potom sa ešte prihliada na dievča, kde sa do mesiaca dáva 50tka
215315 / a tu by už bolo zas iné 4číslie
a preto ani dvojičky, aj keď sa narodili za sebou, nemajú to 4číslie idúce po sebe
Heh zienky tak ako nad tymto sa fakt zamyslam po prvy krat. Nikdy ma nejak nenapadlo nad tym nejak rozmyslat
Je to možné ale iba v prípade že tvoje rodné číslo je zlé (čiže nesprávne čisla vzhľadom na děn narodenia), alebo ak má viac osob rovnake rodné číslo, alebo ak si si zmenila pohlavie alebo ak si to vyžaduje ochrana tvojej osoby podľa určitého predpisu. A myslím že túto zmenu vykonáva Ministerstvo vnútra...