Dá sa vyhnúť pokute za STK?

31. aug 2024

Ahojte 13teho mi konci stk. Auto predávam no prepis stihneme až okolo 20teho. Automaticky pri prepise "zasvieti" v systéme a príde mi pokuta? Auto nieje pojazdné, čiže stk naňho už spravitt neviem do prepisu. Co by ste mi poradili? Dá sa to nejak riešiť aby som sa vyhla pokute?

buberova
31. aug 2024

Dočasne odhlásiť z evidencie?

Neviem len tak trepem

gribka1
31. aug 2024

Netrepeš.

buberova
31. aug 2024

@gribka1 však by sa to tak dalo že súčasný majiteľ ho dočasne odhlási a prepíše sa takto? A nový majiteľ ho tiež dostane dočasne odhlásené?

autor
31. aug 2024

@gribka1 a keď auto predám o mesiac po dočasnom. Vyradení , tak nebude problém Pri prepise? Pokutu za stk teda platiť nebudem? Nieje problém pri prepise keď je auto dočasne odhlásene?

gribka1
31. aug 2024

Ja neviem ako s predajom, ale vo firme keď nemalo stk tak sa odhlásili, aby neboli pokuty. Následne po nejakej dobre, likvidácia alebo servis.

buberova
31. aug 2024

Autorka dočasne vyradiť ho môžeš aj na rok.. aj na viac..

autor
31. aug 2024

@buberova ja sa len bojím ci nebude problém s prepisom, keď sa nájde kupca. Jedného mam(no uvidíme Ci z toho niečo bude) ale on príde na svk až po uplynutí doby stk.... Preto potrebujem nejak vyriešiť aby som sa vyhla pokute. Myslíš že mám auto dočasne odhlásiť a aj keby po týždni pan kúpi auto tak ho v pohode pre píšeme?

gribka1
31. aug 2024

Veď kupca bude vediet v akom je stave.

gabika8855
1. sep 2024

Mozes docasne vyradit na 1 rok ..kolok je 5€....vyhnes sa pokute za stk ak nahodou ten kupec nebude....a ked najdes kupca ked budes prepisovat na neho musis znovu prihlasit do premavky cize dalsich 5€ ak to bude skorej ako ten 1 rok ale musis si uzavriet znovu pzp aj ked len na pol dna kym prepises lebo vez toho ho neprihlasia do premavky a zaroven docasne vhradene auto neprepises na nikoho ineho.....ono je tam nejaka tolerancia kedy este pokuty za stk nechodia ale oficialne ju nikto nevie kolko aj nam na firme len tak povedali z stk ze neoficialna info je tam tolerancia kedy este pokuta nechodi

buberova
1. sep 2024

Skús sa informovať na dopravnom inšpektoráte vo svojom meste.. tam ti najlepšie poradia 🙂

vams
1. sep 2024

A čo tak urobiť STK aj pred platnosťou? Pochybujem, že niekto kúpi auto bez STK, resp. dočasne vyradené..

buberova
1. sep 2024

@vams a ako keď nie je pojazdné? Čo ak je to vrak po havárii a predáva ho na diely?

autor
1. sep 2024

@vams ťažko spravím stk, keď nestartuje.... To je vhodné auto niekomu na náhradné diely 🙂

11niko
6. sep 2024

Keď ťa zastavia, vieš prečo si pýtajú kartičku STK? Lebo nič v systéme nemajú. Ani poistku zaplatenú nevidia. Tak žiadny
stres