Dá sa vybaviť občiansky preukaz 5-ročnému dieťaťu?

14. jún 2022

V lete by sme chceli ist na dovolenku, len tu v Európe. Malemu som chcela vybaviť pas ale teraz som niekde čítala že deti môžu mat skôr obciansky. Prosím vás spadá 5 ročne dieťa do tejto kategórie tiež?

zuzanaete
14. jún 2022

Aj novorodenec moze mat obciansky. Na cestovanie treba mat ten s fotkou.

patka06
14. jún 2022

Samozrejme dá sa, s rodným listom a tvojím OP + 4,50 poplatok /doručenie do 30 dní/
Nie je žiadna kategória, každé dieťa môže mať OP s fotkou

autor
14. jún 2022

@patka06 super dakujem!

autor
14. jún 2022

@zuzanaete dakujem

ukulela
14. jún 2022

Teraz sa dlho caka, odporucam priplatit si zruchlene, resp neplanovat na poslednu chvilu.

natalia1619
14. jún 2022

@ukulela prosim ta co myslis ze dlho sa caka? Do tych 30 dni by mali vyrobit na 100%,ci? My akurat cakame na vyrobu pre deti, nevies ci ak ten 30.den padne na sobotu tak v piatok budu vyrobene?

ukulela
14. jún 2022

@natalia1619 pred par dnami tusim v nejakej diskusii pisali, ze ich dopredu upozornili, nech nepocitaju so skorsim dodanim, ze maju vela. Oni ich robia centralne niekde( v BA tusim??) Na jednom mieste. Maju teda nejaky kapacitny strop. A potom posielaju do okresov. Neporadim ti.. ak to mate do piatku a v sobotu idete prec, asi by som stresovala podla tych info.

ivankamirka
15. jún 2022

Záleží do ktorej krajiny a cez ktoré prechádzate. Na to tiež pozor.

natalia1619
15. jún 2022

@ukulela nemame nic booknute, ked nepridu dovtedy tak pojdeme dalsi vikend. Len ak je to vydanie do 30 dni tak ma zaujimalo ze ako to funguje ked to padne na vikend. Uvidime nechame sa prekvapit 😁