ahojte,
viete mi poradit ci je mozne reklamovat nohavice ak boli skratene? je nejaky paragraf na zanik naroku na reklamaciu? kde na nete sa da najst vseobecne napisany nejaky vzorovy reklamacny poriadok platny pre textil? dakujem za rady
@asfodelka nie takyto tovar je v podstate znehodnoteny nemozes predsa reklamovat nieco co nie je v povodnom stave tak isto nemozes reklamovat ani opratu ci inym sposobom pouzitu vec
@sabina1975 opratú a používanú vec môžeš reklamovať, prečo by si nemohla? Ale tú skrátenú to už neviem, ale možno by som to skúsila, podľa toho o reklamáciu aikej povahy ide. Ak idee o niečo, čo nemohlo byť sposobené skracovanîm, tak by som to skúsila. Však nemáš čo stratiť. Buď Ti to uznajú, alebo zamietnu.
@asfodelka vystrihnem do tricka dieru a pojdem ho potom reklamovat ze napr. odpadla z neho prisita kvetinka......
sorry, ale pochybujem ze ti to nejaky obchodnik uzna 🙂
za vyskusanie ale nic nedas.....ja by som to skusila, mozno motyka vystreli.
@sabina1975
oprate a pouzite veci sa bezne reklamuju 🙂 preco by sa nemali?
ved zaruka na kazdy tovar je 2r. to tricko, nohavice, saty nebudes 2roky prat pre istotu, keby si ich chcela reklamovat? topanky nikdy neoplachnes, neocistis, nenakremujes.....lebo co ak ti po roku odpadne opatok ci podrazka......
ved je normalne ze zakupenu vec cistis, pouzivas, osetrujes - je ine ked uplne inak ako je v navode 🙂 vtedy ked tricko hodis do sava a ono zmeni farbu, vtedy ho samozrejme nikto nezreklamuje.
@marcelatje
@sabina1975
@anketkarka
@katarinamarkova no ja to neidem reklamovat. ale robim v textile a jedna kocka mi dovliekla nohavice totalne sprane ze sa ani nepodobaju originalu a este k tomu skratene co zabudla povedat. tak sa rozhodujeme co s nimi. len za ten svet neviem najst ziadny zakon alebo paragraf co by to zakazoval.
co sa tyka toho prania, samozrejme prat sa moze 🙂 len ak chce clovek vratit na vymenu vec tak musi byt nenosena a neprana. pri reklamacii by mal slusny clovek doniest vec vypratu.
@asfodelka každá predajňa má mať reklamačný poriadok tak pozri tam, prípadne si zavolaj na SOI určite ti poradia 🙂
@asfodelka
reklamacny poriadok by mala mat aj vasa prevadzka - mylim sa? v nom mate co?
@anketkarka @katarinamarkova @asfodelka myslela som ak ti vec nevyhovuje nie ak je na nej nejaka vada
@marcelatje
@katarinamarkova no ved prave. je starsieho data a prebehli novelizacie ktore by bolo treba pridat a neviem ci tam prave sa nieco na tom nemenilo. preto sa pytam ci nahodou niekto nema presne informacie. tiez som zvazovala kontaktovat soiku. na ich stranke som nic zaujimave nenasla.soi tam ma vsetko co chrani kupujucich ale nic co chrani predavajucich.
Reklamačný poriadok má každá predajňa a e-shop. Je na tebe, ako reklamáciu vybavíš ak si ty predajca...
@denisads ubehlo 7mesiacov. nebudem rozpisovat detaily, lebo neide o tie. islo mi o to zistit ci je to niekde podchytene v zakonoch. moj osobny nazor je ze ked akokolvek do vyrobku zasiahnes zaruka pada. ako ked si napr. zmenis operacny system v mobile, tiez Ti pada zaruka lebo si zasiahla do vyrobku.
@asfodelka s tymto nesuhlasim, pokial nereklamuje nieco, co bolo tou upravou sposobene. iny priklad, kupim si v konfekcii kabat, ale nepacia sa mi gombiky, tak ich vymenim, a po case sa prejavi na kabate nejake zle sitie, chyba latky, tak ho donesiem reklamovat. ma pravo mi predajca neprevziat tovar na reklamaciu, pripadne mi neuznat vyrobnu chybu len kvoli inym gombikom?
@denisads
@natalym dievcata dakujem za reakcie, ale prvotnym mojim zamerom diskusie nebolo dohadovat sa tu o pocitoch ktorej z nas, alebo konkretne o tych gatiach. je to nepodstatne. snazila som sa len zistit realne platne zakony alebo ine stanovy ktore su na to dane. inym smerom pre mna tato diskusia nema zmysel.
@natalym vies aj kde sa to uvadza v zakone alebo nejaku stranka na nete? potrebujem nejaky dokument cierne na bielom. ide o chybu ktoru mala prist reklamovat hned a riesili by sme to vymenou tovaru. ale teraz su uz tie gate skratene a maximalne sprane a povodnemu stavu sa nepodobaju ani nahodou. je to z jej strany cisty kumst.
Sú to drahé gate? Niekedy je lepšie sa na to vykašľať. Alebo nech si vymení za iný tovar.
@natalym reklamaciu sme prijali lebo samozrejme zatajila ze si ich skratila, zda sa ze sama lebo vyrazne krivo a jednu nohu o 2cm kratsie ako druhu... vyrobne chyby ma narok reklamovat hned ako ich zisti najneskor do pol roka. ale aj to je uz out. ak Ta mozem poprosit skus nieco najst, ja uz googlim par dni ale stale nic uspokojive.
@natalym hej boli drahe.
@asfodelka No nenašla som nič konkrétne. Skús zavolať na SOI, mali by Ti poradiť. Toto je ťažko, asi máte smolu. Ona chce čo vrátiť peniaze alebo vymeniť za nové? Načo by jej bolo nové, keď sa tam objaví tá istá chyba? A vrátiť peniaze jej budete musieť vrátiť tak či tak, lebo je tam tá chyba. Však sú ak tak nepoužiteľné, vplyvom tej chyby.
@natalym nohavice su pouzitelne, len ich riadne znicila a ani oprava tej chyby im nepomoze. ma ich sprane a kazdy svik ma prepaleny lebo je mantava. skratene ich ma jednu o 2cm dlhsie a este do obluka. proste hroza co s nimi urobila. preto sa nepustame do opravy. ale uz sme si nasli na nu paky. dakujem za ochotu pomoct.
Pochybujem, tovar sa vracia v pôvodnom stave a skrátené nohavice už nepredĺžiš.....