Ahojte. Dal sa niekde podať sťažnosť na to, že mi poštárka opakovane do schránky vhodí len lístok a ani sa nepokúša zásielku doručiť? Už sme raz mali problém, že balíky prehadzovali za plot..
@e1i tak to je dosť na nervy. Nebývame od pošty ďaleko tak nechápem prečo niesu schopné niečo priniesť a hneď hádžu lístok. 🙃 lebo každý má čas ist na postu s tými ich úžasnými otváracími hodinami
aká zásielka? List, objemnejší list alebo balík?
@ibrunova malá obálka. Ručne vyrábaný obal na pas. Bez problémov by sa zmestil aj do schránky. Alebo stačilo stlačiť zvonček.
zase pochop aj ty poštárky.....je nereálne v tomto čase keď firmy zasielajú zasielajú novoročné pozdravy a je veľa len listových zásielok, roznášať aj väčšie zásielky....ja keď vidím našu poštárku chodí ovešaná ako vianočný stromček
@mogaa čo mám chápať? Ja si zaplatím aby mi to prišlo prvou triedou domov lebo to potrebujem a ona mi tam len hodí lístok a ani sa neunúva nič robiť? Nebývame na opačnej strane dediny, ale kúsok od pošty
Prva trieda nema nic s tym, kam Ti to pride.
Nasa postarka napriklad nosi vylucne iba listy, nic, co je hrubsie ako bezny list so sebou nenosi. A este teda casopisy, co maju ludia predplatene.
Chodi s kabelou a este ma aj tu tasku na kolieskach.
Stazovali sme sa niekolkokrat, ale na Cesku postu. Parkrat nam prisla odpoved, ze im je to luto a zjednaju napravu, ale nikdy sa nic nezmenilo. Tipujem, ze Slovenska posta bude rovnaka. Stazovat sa mozes, ale bude ti to prd platne. Snazim sa nevyuzivat ich sluzby, ale, bohuzial, niekedy sa neda inak 🤷♀️
@muchotrafka298 dávnejšie keď bola iná poštárka nosila všetko normálne, ani raz sa nám nestalo že by sme mali doma lístok. 🙂
@diewcatqoo ach no. To je to že keby nemusím cez postu si nikdy nič nedám…
Ak mas taketo zasielky, tak sa viac oplati cez Packetu. Len tam je zas nevyhoda, ze v tom boxe to mozes mat iba 2 dni a musis to stihnut vybrat. Teraz ked je vela balikov, tak skracuju vsetky boxy.
@muchotrafka298 packetu využívam, no tu a dalo bohužiaľ len cez poštu.🙂
Tak potom proste nepomozes si. My sme mali jeden cas postarku, ktora robila to, ze vsetko nechala na poste a len "zlte listky" hadzala kazdemu do schranky. Chodila s takou krpatou crossbody kabelkou, co mne by sa tam ani tie listky asi nezmestili.
@muchotrafka298 presne taká je teraz u nás. Ani sa neurazí zobrať niečo a hádže lístky. Načo robia takú prácu čo robiť nechcú.
A to aspon nemas postu daleko. My ju mame v susednej dedine a otvorenu denne medzi 8:00-9:00 a 14:00-15:00. Je tam totiz len jedna zamestnankyna na vsetko pre 3 dediny. Pracujuci clovek nema sancu sa tam dostat, kym si nevezme dovolenku. A este som pocula, ze ked sa niekde po ulici potuluje pes, postarka ani nevystupi z auta, boji sa, takze v dany den smola, ani len zlty listok do schranky 🙈
@selenka7 nemám postu ďaleko no cez otváracie hodiny sa tam nedostanem 🙂 tu sa asi nemyslí na pracujúcich ľudí.
pozor ty si si nezaplatila, aby ti to doviezla domov, to by si si musela zaplatit doporučenú poštu alebo balik na adresu za cca 4 € a nie obycajny list vacsich rozmerov. prvá trieda neznamená, že ti to doručia domov. Obyč. list netypických rozmerov ti poštárka nie je povinná hodiť do schránky, postup je úplne normálny ako všade. podla mna je dosť otrasné ako sa do nej navážaš a nič o nej nevieš.
@mogaa cize rychlejsie je vypisat listok a vyrobit robotu kolegyniam na poste, ktore uz sa teraz idu pototo ;) nejako mi to nevychadza (jasne ak ju tam nemala, tak to je ine)
mne toto nedava zmysel, ze je tam, zasielku ma a vypise listok namiesto toho, aby skusila zazvonit (pokial je to obycajny list, ktory sa zmesti do schranky) a presmeruje desiatky zasielok na kolegyne, ktore riesia pozdravy, davky, zasielky, zreby, vypis z registra a este aj k tomu uver od 365 banky 😃
A ty si si zadavala poziadavku na postu, aby to prislo domov? Alebo ti predavajuci povedal, a zaplatil za balik na postu, lebo to je lacnejsie? 🙂
Inak riesenie je uplne jednoduche. Nie si spokojna so sluzbami posty - mas na vyber xy inych prepravnych spolocnosti.
Zapni si bezplatné https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/ a ráno ti poštárka pošle email či ti donesie list (Informácia o doručovaní zásielky) alebo ho rovno necháva na pošte (Informácia o uložení zásielky) a vieš si ho ísť hneď vybrať, nemusíš čakať na žltý lístok.
Listy hrubšie ako 5 cm sú zásielka väčších rozmerov (nad 38x30x5cm) a tie necháva na pošte a nosí len žltý lístok alebo posiela email.
@shee11 ale ano zaplatila, platila som 1. Trieda na adresu. Nie prvá trieda na poštu. 😀 otrasne je to že je lenivá vôbec stlačiť ten zvonček alebo to hodiť do schránky.
@vanilkovazmrzka mám zaplatené na adresu, nie na poštu. A nie práve pri tomto som nemala na výber inú spoločnosť. 😀
Ak je to tak, šla by som za vedúcou pošty.
Sťažovať sa môžeš. Najlepšie u vedúcej pobočky. Riešenie bude také, ze teba najprv presvedčí, že si iste nebola doma, potom sa ospravedlni, dojebe dprucovatelku. Ale ak nemajú zamestnancov a teda sú vďačný za každú aj retardovanu zamestnankynu, tak jej nepovedia ani hovno, aby sa náhodou nezbalila a neodišla, lebo aj keď robí na hovno, aspoň obehne rajon.A to je reálna prax.
Ja skutocne nechapem ako moze tato institucia pri tom ako sa chovaju a ako dodavaju sluzby vobec fungovat a ludia su stale ochotni tam ist a platit za sluzbu ktoru vedia ze pravdepodobne vobec nedostanu. To keby som isla do restiky chcela menu, prisiel by castnik objednala by som si a on by mi svacol na stol tanier ze tam si chodte nalozit do kuchyne lebo ja musim obsluzit dalsich co prisli a za menu by si zaplatila plnu sumu nie ako za menu v tackarni kde to ocakavas ze si budes nakladat a je tam ta cena adekvatne nissia. Verim ze po case by skrachovali a nikto by tam nechodil ale posta nie, ta si ide svoje stale dalej, nechapem. Prepacte to len taky vylev asi som nim nepomohla autorke.
neexistuje žiadna prvá trieda na poštu 🙂 prvá trieda s tým nič nemá. objednala si si balík na adresu? bol to doporučený list, pri ktorom podpisujes prevzatie? ak nie, sťažovanie ti nepomôže a nadávanie na poštárku aká je lenivá je dosť trápne, prepáč. ona nie je povinná nosiť nadrozmerné listy.
@shee11 objednané bolo na adresu a nie nebol to žiaden nadrozmerný list. 😀a nie nič pri prevzatí som podpisovať nemala. Trapne mi príde akurát tak toto.
Mňa by zaujímalo, čo ona potom roznáša keď nevie vziať jednu tenkú obálku? To fakt si asi fakt vypíše žlté lístky a nosí len tie.
@callisia najvtipnejšie na tom je, že tam nieje sama ale chodia viaceré. Majú dedinu rozdelenú na pólku. No aj tak sa panička neuráči to zobrať.
Tam dala dôvod že vás nezastihla doma. Boli ste vtedy doma a nezvonila? Funguje vám zvonček?
Da sa ale nic ti nepomoze. X krat som sa stazovala,raz som cakala fotky,ja doma,mama doma,otec v zahrade okolo kt otvorenej niesla listok do schranky. Odpoved je nas malo. Reku ale ja som cakala a ked hodi listok a ma to u seba,na poste to bude poobede...