Dá sa odstrániť meno otca z krstného listu?

30. dec 2022

Ahojte, viete mi niekto poradiť? Ide o to že moje dieťa nemá uvedeného otca v rodnom liste, dávala som ju pokrstiť a farár stále hovoril o tom že musí tam byť aj meno otca. A ani neviem ako ma farár presvedčil a meno som tam udala 🙈. Teraz spätne som si uvedomila že som spravila riadnu somarinu. Neriešili ste niekto situáciu že ste chceli z krstného listu meno otca odstrániť? Ďakujem za odpovede

deti95060810
30. dec 2022

a kde dávaš krstný list? kde ho predkladáš? skryješ doma do skrine a všetko je Ok...
ocinko sa nič nedozvie - teda ak nechceš...

andreakotesova
30. dec 2022

@deti95060810 krstny list si pojde dieta pýtať na faru, ak sa bude chcieť sobasit v kostole napr. Tiez ho treba k prvému sv.prijimaniu - min. ho farár napise na "prihlášku". Krstný list, ako taky, sa po krste nevydáva rodičom, ani krstnym rodičom. A nedozvie sa ocinko, no môže sa v budúcnosti dozvedieť dieta, ak matka bude ocinka tajiť 🙂

janinah
30. dec 2022

To meno je zrejme zapísané v matrike na farskom úrade a teda bude dostupné.Meno otca nemusíš udať ani v takom prípade a či sa teraz dá "vymazať" neviem.Ale ak ti na tom záleží,tak cirkev má aj svojich právnikov,ktorí vedia čo sa dá teraz robiť.

euka210
30. dec 2022

My ani krstne listy deti nemame, vsetko je zapisane na fare v matrike. Bude ho potrebovat len na sobas, pripadne na prijimanie, keby slo mimo farnosti. Treba sa opytat knaza ci sa nieco take da.