Dá sa napadnúť dohoda o vyporiadaní BSM?

barbora146
4. aug 2020

Chcela by som počuť nejaký právny názor na skutočnosť, že som podpísala dohodu o vyporiadaní BSM, pričom bývalý manžel sa mi v deň konania pojednávania vyhrážal, že ak to nepodpišem, bude musieť ešte v ten deň rozhodnúť súd. Lebo mi nechcel vyhovieť, že ho vyplatim ja.

mogaa
4. aug 2020

@barbora146 ak vieš dokázať že si to podpísala pod nátlakom, tak ano....

alenah31
4. aug 2020

@barbora146 vysporiadanie o BSM - ak to bola dohoda a vy ste ju podpísali - pri dohode sa obyčajne vzdávate odvolania. Nadobúda platnosť hneď. Kuknite do papierov čo máte zo súdu - je možné, že tam máte uvedené, že sa proti rozsudku môžete do 15 dní od obdržania odvolať - ak ste to prepásli tak len podať na súd novu Žalobu a bude nové konanie - ak neviete vyhrážanie dokázať - konanie pozastavia.

barbora146
autor
4. aug 2020

@alenah31 volal mi ráno pred súdom, počuli ho moji rodičia.

deti95060810
4. aug 2020

to si sa dala zastrašiť, ? Bude to ťažké dokázať to bude slovo proti slovu ....

mogaa
4. aug 2020

@barbora146 ale to že ti povedal že v ten deň sa rozhodne na súde - to nebol nátlak, ani vyhrážanie - ale fakt...veď ste mali v ten deň súd o vysporiadaní BSM a ty si pospísala dohodu.....či považuješ za nátlak že ti povedal že v ten deň sa o tom rozhodne na súde?

barbora146
autor
4. aug 2020

@mogaa lebo mohol súhlasiť s odročenim

mogaa
4. aug 2020

@barbora146 ale to že on nesúhlasil s odročením nie je nátlak, ale jeho právo😉

barbora146
autor
4. aug 2020

@mogaa lebo to bol nátlak, že existuje len jedno riešenie, jeho.

basullinka
4. aug 2020

@barbora146 ja stále nerozumiem o aký nátlak malo ísť? Vulgrárne ti nadával? Vyhražal sa ti ublíženim? Alebo čo? Veď bud sa dohodnete, alebo rozhodne súd. Iná možnosť neni 🤷‍♀️ ak si nesúhlasila s dohodou, mala si nechať rozhodnúť súd.

mogaa
4. aug 2020

@barbora146 stále nechápeš že to že niekto nesúhlasí s odročením nie je nátlak ale každého slobodné rozhodnutie...on nebol povinný súhlasiť s odročením lebo ty si to tak chcela....to nie je povinnosť, ale každého slobodné rozhodnutie či s odročením súhlasí alebo nie.....a odročí sa ak súhlasia obe strany, prípadne tvoj právnik mohol trvať na odročení ale v tom prípade musí uviesť závažný dôvod....ty si nebola povinná podpisovať žiadnu zmluvu o vyrovnaní BSM, to že si podpísala niečo s čím nesúhlasíš je tvoja chyba....

barbora146
autor
4. aug 2020

@mogaa pretože aj moja pravnicka tvrdila, že sa nedá odročiť. Ja to nechápem, že nás s deťmi hodia do podnájmu, lebo on nemohol počkať pol roka s vyplatenim

mogaa
4. aug 2020

@barbora146 ak nesúhlasia s odročením obaja účastníci, musí byť vážny dôvod pre ktorý požiada o odročenie len jedna strana napr.doplnenie dôkazov.....vy ste ale zjavne žiadny vážny dôvod na odročenie nemali, lebo by advokátka požiadala o odročenie.....no máš smolu, tvoja hlúposť že si podpísala zmluvu s ktorou nesúhlasíš.....

miskooo1987
4. aug 2020

@barbora146 to čo popisuješ nie je nátlak, ale zhrnutie faktov... takze nemáš šancu dokázať nátlak... ak nebol závažný dôvod na odročenie, tak by nebolo bez jeho súhlasu...

mogaa
4. aug 2020

@barbora146 inak tak sa mi vidí že ty si to tu už riešila že chceš aby ťa muž nechal bývať v jeho byte za bežné nájomné a on ti ponúkol trhovú cenu prenájmu....či to si nebola ty?

barbora146
autor
4. aug 2020

@miskooo1987 chcela som odrocenie kvôli preukázaniu, že ho viem vyplatit

mogaa
5. aug 2020

@barbora146 to je jedno prečo si ty chcela odročenie, mali ste stanovený termín bolo treba sa pripraviť k danému termínu....