Chcela by som počuť nejaký právny názor na skutočnosť, že som podpísala dohodu o vyporiadaní BSM, pričom bývalý manžel sa mi v deň konania pojednávania vyhrážal, že ak to nepodpišem, bude musieť ešte v ten deň rozhodnúť súd. Lebo mi nechcel vyhovieť, že ho vyplatim ja.
@barbora146 vysporiadanie o BSM - ak to bola dohoda a vy ste ju podpísali - pri dohode sa obyčajne vzdávate odvolania. Nadobúda platnosť hneď. Kuknite do papierov čo máte zo súdu - je možné, že tam máte uvedené, že sa proti rozsudku môžete do 15 dní od obdržania odvolať - ak ste to prepásli tak len podať na súd novu Žalobu a bude nové konanie - ak neviete vyhrážanie dokázať - konanie pozastavia.
@alenah31 volal mi ráno pred súdom, počuli ho moji rodičia.
to si sa dala zastrašiť, ? Bude to ťažké dokázať to bude slovo proti slovu ....
@barbora146 ale to že ti povedal že v ten deň sa rozhodne na súde - to nebol nátlak, ani vyhrážanie - ale fakt...veď ste mali v ten deň súd o vysporiadaní BSM a ty si pospísala dohodu.....či považuješ za nátlak že ti povedal že v ten deň sa o tom rozhodne na súde?
@mogaa lebo mohol súhlasiť s odročenim
@barbora146 ale to že on nesúhlasil s odročením nie je nátlak, ale jeho právo😉
@mogaa lebo to bol nátlak, že existuje len jedno riešenie, jeho.
@barbora146 ja stále nerozumiem o aký nátlak malo ísť? Vulgrárne ti nadával? Vyhražal sa ti ublíženim? Alebo čo? Veď bud sa dohodnete, alebo rozhodne súd. Iná možnosť neni 🤷♀️ ak si nesúhlasila s dohodou, mala si nechať rozhodnúť súd.
@barbora146 stále nechápeš že to že niekto nesúhlasí s odročením nie je nátlak ale každého slobodné rozhodnutie...on nebol povinný súhlasiť s odročením lebo ty si to tak chcela....to nie je povinnosť, ale každého slobodné rozhodnutie či s odročením súhlasí alebo nie.....a odročí sa ak súhlasia obe strany, prípadne tvoj právnik mohol trvať na odročení ale v tom prípade musí uviesť závažný dôvod....ty si nebola povinná podpisovať žiadnu zmluvu o vyrovnaní BSM, to že si podpísala niečo s čím nesúhlasíš je tvoja chyba....
@mogaa pretože aj moja pravnicka tvrdila, že sa nedá odročiť. Ja to nechápem, že nás s deťmi hodia do podnájmu, lebo on nemohol počkať pol roka s vyplatenim
@barbora146 ak nesúhlasia s odročením obaja účastníci, musí byť vážny dôvod pre ktorý požiada o odročenie len jedna strana napr.doplnenie dôkazov.....vy ste ale zjavne žiadny vážny dôvod na odročenie nemali, lebo by advokátka požiadala o odročenie.....no máš smolu, tvoja hlúposť že si podpísala zmluvu s ktorou nesúhlasíš.....
@barbora146 to čo popisuješ nie je nátlak, ale zhrnutie faktov... takze nemáš šancu dokázať nátlak... ak nebol závažný dôvod na odročenie, tak by nebolo bez jeho súhlasu...
@barbora146 inak tak sa mi vidí že ty si to tu už riešila že chceš aby ťa muž nechal bývať v jeho byte za bežné nájomné a on ti ponúkol trhovú cenu prenájmu....či to si nebola ty?
@miskooo1987 chcela som odrocenie kvôli preukázaniu, že ho viem vyplatit
@barbora146 to je jedno prečo si ty chcela odročenie, mali ste stanovený termín bolo treba sa pripraviť k danému termínu....
@barbora146 ak vieš dokázať že si to podpísala pod nátlakom, tak ano....