Dobrý deň, potrebovala by som poradiť.
Je možné byť na PN zo psychických problémov,resp.kvoli vyhoreniu z práce a mať pritom neobmedzene vychádzky?
celodenne su zrusene, aj pri psychiatrickych diagnozach
Je to mozne len pri niektorych diagnozach, nie som si ale ista, ci to este stale plati.
@muchotrafka298 dobre ďakujem, zistím u obvodného v pondelok 😊
Rozhodnutie je plne v kompetencii lekára. Aj na stránke sociálnej poisťovne sa píše, že zvyčajne sú to 4 hodiny, ale je to na rozhodnutí lekára.
Ja som mala v roku 2014 počas tehotenstva neobmedzené, lebo lekár nepovažoval za vhodné, aby som pracovala, ale nemala som žiadne obmedzenia (predchádzajúce tehotenstvo skončilo ako fetus mortus v 33tt).
Vyhoretie ako diagnóza ma svoje znaky,teda oficiálne ti ju dr.napise len ťažko..teda ak ho prehovoris napíše ti inú dg a potom podľa nej budú aj vychádzky.. napr.ja som mala problémy s chrbticou ozaj,nie akože a mala som vychádzky 2 hod dopoludnia a 2 hod popoludní na rehabku,bazén...
pocitaj s tym ze prve dva tyzdne nedostanes vychadzky a po dvoch tyzdnovh dve hodiny doobeda a dve poobede
a vyhoretie ako diagnozu nedostanes len tak od obvodneho da ti nejaku inu
@30ericka ale ak máš psychické problémy, čo vyhorenie z práce sú, ak tvrdíš že sa ideš zblázniť, tak treba navštíviť psichiatra, ak si myslíš, že je to nefér, tak nefér by bolo, ak by ti obvodná dala diagnózu čo ja viem, napríklad chrípka a dala celodenné vychádzky. Ona, predpokladám, nemôže dať diagnózu psychického pôvodu, ani predpísať lieky na ukludnenis atď, kým nemáš vyšetrenie a odporúčanie od psychológa, psychiatra.
@aj47456 aký hnus? Ja sa nevydávam za psychiatrického alebo onkologického pacienta! V mojej práci som dala výpoveď, lebo mam z nej úzkosti, nespavosť, hnačky, búšenie srdca. Mam dvojmesačnú výpovednú lehotu a do konca mesiaca zostávajú tei týždne a neviem si už ani predstaviť byť tam co i len hodinu. Čo je zle na tom, že chcem ísť na PN?
@vyrovnanaosoba určite planujem návštevu psychológa. Ale gro môjho problému je práca. A tu som už zmenila,len musim dodržať výpovednú
@30ericka normalne chod na pn len teda nepocitaj s vychadzkami tak ako si planujes ale tri tyzdne vydrzis
@30ericka veď čo je na tom ist na PN a dodržať vychádzky? Tri týždne sa nedajú vydržať? Myslím že dajú, viac, ako čo si zažívala v práci.
Ľuďom totálne chýba empatia a pochopenie situácie.
Ale navážať sa do ľudí to ide na jednotku
@30ericka PN nie je na to, aby si preckala vypovednu dobu! To si uvedom. Na PN musi byt vzdy diagnoza podla MKCH. A obvodny lekar ti nemoze dat F-kovu dg. bez odporucania psychiatra. Musis mat liecbu. Nemusi byt hned medikamentozna, ale nariadeny liecebny rezim. Toto su fakty a nie navazanie sa do teba. Neobmedzene vychadzky v tvojom pripade nie su mozne a ak bude lekar velmi dobry, tak bud rada, ak PN vobec vystavi a chudak bude musiet nejaku dg. vymysliet.
@trgypadl Presne tak, a mimochodom ona ani nema diagnozu na to, aby obvodny lekar vystavil PN. Ak ho prehovori tak jej tam da nejaku chrbticu.
@30ericka pri psychiatrickych poruchach sa s tym stretavam casto.. este som sa nestretla aby pri inej diagnoze ako psychyke presla neobmedzena vychadzka