Dá sa mať počas PN neobmedzené vychádzky?

30ericka
6. jan 2024

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť.
Je možné byť na PN zo psychických problémov,resp.kvoli vyhoreniu z práce a mať pritom neobmedzene vychádzky?

sweet20
6. jan 2024

@30ericka pri psychiatrickych poruchach sa s tym stretavam casto.. este som sa nestretla aby pri inej diagnoze ako psychyke presla neobmedzena vychadzka

sweet20
6. jan 2024

@30ericka od psychiatricky by si mala mat odporucanie na celodenne vychadzky.. vtedy to prejde.. aspon zo skusenosti

gelifil
6. jan 2024

celodenne su zrusene, aj pri psychiatrickych diagnozach

30ericka
autor
6. jan 2024

@sweet20 nechodím k psychiatrovi dokonca ani k psychológovi. Planujem ísť za obvodným kvôli PN lebo sa v práci uz zblaznim. Ja som uz dala výpoveď, len potrebujem byť PN do konca mesiaca kym je výpovedná

30ericka
autor
6. jan 2024

@gelifil ach jaj. Tak ďakujem za odpoveď

sweet20
6. jan 2024

@30ericka tak neviem .. skus a uvidis.. skor si myslim, ze ti to neprejde.. ale preco potrebujes celodenne vychadzky? nestacia ti klasicke 4 hodiny?

sweet20
6. jan 2024

@gelifil od kedy?

30ericka
autor
6. jan 2024

@sweet20 nestačia, nevidím dôvod prečo človek ktorý je vyhorety z práce a ma z nej úzkosti môže vyjsť von len na 4 hodiny. Ja nemám chrípku alebo nejakú zlomeninu. Preto mi to nedava logiku..

muchotrafka298
6. jan 2024

Je to mozne len pri niektorych diagnozach, nie som si ale ista, ci to este stale plati.

30ericka
autor
6. jan 2024

@muchotrafka298 dobre ďakujem, zistím u obvodného v pondelok 😊

sweet20
6. jan 2024

@30ericka v tom pripade ten clovek ma oddychovat.. pn aj na nieco sluzi.. nie je to len tak volno.. ale to je na kazdom zvlast uvazeni.. snad tomu rozumiete.. tak uvidite v pondelok

tanyan
6. jan 2024

Rozhodnutie je plne v kompetencii lekára. Aj na stránke sociálnej poisťovne sa píše, že zvyčajne sú to 4 hodiny, ale je to na rozhodnutí lekára.
Ja som mala v roku 2014 počas tehotenstva neobmedzené, lebo lekár nepovažoval za vhodné, aby som pracovala, ale nemala som žiadne obmedzenia (predchádzajúce tehotenstvo skončilo ako fetus mortus v 33tt).

30ericka
autor
6. jan 2024

@sweet20 chápem..ja si aj planujem psychicky oddýchnuť, neplanujem chodiť na nejake vylety, párty alebo dovolenky.. len ja sa rada chodím prechádzať.. kedykoľvek mi napadne.. veľmi mi to pomáha prečistiť si hlavu..

30ericka
autor
6. jan 2024

@tanyan aha ďakujem za odpoveď

janinah
6. jan 2024

Vyhoretie ako diagnóza ma svoje znaky,teda oficiálne ti ju dr.napise len ťažko..teda ak ho prehovoris napíše ti inú dg a potom podľa nej budú aj vychádzky.. napr.ja som mala problémy s chrbticou ozaj,nie akože a mala som vychádzky 2 hod dopoludnia a 2 hod popoludní na rehabku,bazén...

mamina7070
6. jan 2024

pocitaj s tym ze prve dva tyzdne nedostanes vychadzky a po dvoch tyzdnovh dve hodiny doobeda a dve poobede
a vyhoretie ako diagnozu nedostanes len tak od obvodneho da ti nejaku inu

aj47456
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gelifil
6. jan 2024

@30ericka ano, aj lekari sami sa cuduju...ale je to tak...viem to naisto, znamej odobrali nemocenske, lebo ju nahlasili

gelifil
6. jan 2024

@sweet20 urcite uz v novembri to tak bolo

gelifil
6. jan 2024

@aj47456 ved pise, ze uz to v praci nejde vydrzat...tak to asi nie je lan tak

vyrovnanaosoba
6. jan 2024

@30ericka ale ak máš psychické problémy, čo vyhorenie z práce sú, ak tvrdíš že sa ideš zblázniť, tak treba navštíviť psichiatra, ak si myslíš, že je to nefér, tak nefér by bolo, ak by ti obvodná dala diagnózu čo ja viem, napríklad chrípka a dala celodenné vychádzky. Ona, predpokladám, nemôže dať diagnózu psychického pôvodu, ani predpísať lieky na ukludnenis atď, kým nemáš vyšetrenie a odporúčanie od psychológa, psychiatra.

30ericka
autor
6. jan 2024

@aj47456 aký hnus? Ja sa nevydávam za psychiatrického alebo onkologického pacienta! V mojej práci som dala výpoveď, lebo mam z nej úzkosti, nespavosť, hnačky, búšenie srdca. Mam dvojmesačnú výpovednú lehotu a do konca mesiaca zostávajú tei týždne a neviem si už ani predstaviť byť tam co i len hodinu. Čo je zle na tom, že chcem ísť na PN?

30ericka
autor
6. jan 2024

@vyrovnanaosoba určite planujem návštevu psychológa. Ale gro môjho problému je práca. A tu som už zmenila,len musim dodržať výpovednú

gelifil
6. jan 2024

@30ericka nevsimaj si blbe komentare...nie kazdy cita s porozumenim a nie kazdy zazil mobbing, bossing

mamina7070
6. jan 2024

@30ericka normalne chod na pn len teda nepocitaj s vychadzkami tak ako si planujes ale tri tyzdne vydrzis

vyrovnanaosoba
6. jan 2024

@30ericka veď čo je na tom ist na PN a dodržať vychádzky? Tri týždne sa nedajú vydržať? Myslím že dajú, viac, ako čo si zažívala v práci.

30ericka
autor
6. jan 2024

Ľuďom totálne chýba empatia a pochopenie situácie.
Ale navážať sa do ľudí to ide na jednotku

natalienka12
6. jan 2024

@30ericka PN nie je na to, aby si preckala vypovednu dobu! To si uvedom. Na PN musi byt vzdy diagnoza podla MKCH. A obvodny lekar ti nemoze dat F-kovu dg. bez odporucania psychiatra. Musis mat liecbu. Nemusi byt hned medikamentozna, ale nariadeny liecebny rezim. Toto su fakty a nie navazanie sa do teba. Neobmedzene vychadzky v tvojom pripade nie su mozne a ak bude lekar velmi dobry, tak bud rada, ak PN vobec vystavi a chudak bude musiet nejaku dg. vymysliet.

trgypadl
6. jan 2024

@30ericka ahoj, tu nejde o empatiu, ale naozaj sa vo velkom zneuzivali tieto celodenne vychadzky. Na obvode uz nie som cca 6 rokov a uz vtedy to socialka dost kontrolovala. Pochybujem, ze sa dostaneš k celodennym vychadzkam cez obvodaka

natalienka12
6. jan 2024

@trgypadl Presne tak, a mimochodom ona ani nema diagnozu na to, aby obvodny lekar vystavil PN. Ak ho prehovori tak jej tam da nejaku chrbticu.