Dá sa ísť na PN od rôznych lekárov v prípade ak mi končí TPP?
Napríklad od všeobecného a potom od gynekológa? Napr. 3 mesiace od jedného a potom 3 mesiace od iného? Ide o to, že mám naplánovanú gyn.operáciu o 3 mesiace, v práci mi končí zmluva, tak aby som mala tie 3 mesiace vykryte bez návštevy úradu práce...
@edien áno? Aj keď už nebudem zamestnaná? Lebo viem, že bez zamestnávateľa je PN neplatena
nie neda...ak teraz nastupis na pn, a ukoncis ju uz po skončení PP, a nebudes v ochrannej lehote, tak dalsia PN uz nebude platena..ale mozes si PN preniest k jnemu lekarovi bez ukoncenia a vtedy to bude stale jedna PN
@rachel36a ako sa to dá bez ukončenia?
Normalne, je to bezna prax...tiez som marodila s chrbticou od obvodneho a ked som zistila ze som tehu, tak mi prelozili ku gynekologovi, lebo som mala rizikove
Urobi sa tzv. prekladka, na povodny pn-kovy papier sa napise datum odkedy si u obvodnej a pod to datum s menom gynekologa ze odkedy ta prebera. Ja som tak mala rok po potrate kym sa cakalo ze co zas bude, prv obvodna a po prvej poradni ked bolo vsetko ok tak gynekolog.
Máš ochrannú lehotu týždeň po skončení PP
@nicole003 čiže si rok bola na PN?
@edien ja som mala skoro tsk isto.
Ano da sa,ja som bola rok na PN aj s prekládkou.Teda určitú dobu u jedneho lekára a potom dlhodobo u gynekológa.Teraz uz onedlho prechádzam na materskú.
Po potrate ma vypisal gynekolog na pn na cas zotavenia-600nedelia nasledne nastupila do prace. a po roku ked som otehotnela znova vtedy ma obvodna vypisala na pn aby som zas nepotratila, spravila sa prekladka ku gynekologovi a odtial rovno na matersku.
Ja som tak najprv bola u obvodnej s problémami s chrbticou a medzitým som otehotnela a prevzala moju PN gynekologická. Takže da sa isto.