Dá sa ísť na PN od rôznych lekárov v prípade, že mi končí trvalý pracovný pomer?

26. aug 2022

Dá sa ísť na PN od rôznych lekárov v prípade ak mi končí TPP?
Napríklad od všeobecného a potom od gynekológa? Napr. 3 mesiace od jedného a potom 3 mesiace od iného? Ide o to, že mám naplánovanú gyn.operáciu o 3 mesiace, v práci mi končí zmluva, tak aby som mala tie 3 mesiace vykryte bez návštevy úradu práce...

edien
26. aug 2022

Ja som tak najprv bola u obvodnej s problémami s chrbticou a medzitým som otehotnela a prevzala moju PN gynekologická. Takže da sa isto.

autor
26. aug 2022

@edien áno? Aj keď už nebudem zamestnaná? Lebo viem, že bez zamestnávateľa je PN neplatena

rachel36a
26. aug 2022

nie neda...ak teraz nastupis na pn, a ukoncis ju uz po skončení PP, a nebudes v ochrannej lehote, tak dalsia PN uz nebude platena..ale mozes si PN preniest k jnemu lekarovi bez ukoncenia a vtedy to bude stale jedna PN

autor
26. aug 2022

@rachel36a ako sa to dá bez ukončenia?

rachel36a
26. aug 2022

Normalne, je to bezna prax...tiez som marodila s chrbticou od obvodneho a ked som zistila ze som tehu, tak mi prelozili ku gynekologovi, lebo som mala rizikove

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicole003
27. aug 2022

Urobi sa tzv. prekladka, na povodny pn-kovy papier sa napise datum odkedy si u obvodnej a pod to datum s menom gynekologa ze odkedy ta prebera. Ja som tak mala rok po potrate kym sa cakalo ze co zas bude, prv obvodna a po prvej poradni ked bolo vsetko ok tak gynekolog.

fiafia
27. aug 2022

Máš ochrannú lehotu týždeň po skončení PP

autor
27. aug 2022

@nicole003 čiže si rok bola na PN?

vierkainka
27. aug 2022

@edien ja som mala skoro tsk isto.

vierkainka
27. aug 2022

Ano da sa,ja som bola rok na PN aj s prekládkou.Teda určitú dobu u jedneho lekára a potom dlhodobo u gynekológa.Teraz uz onedlho prechádzam na materskú.

nicole003
27. aug 2022

Po potrate ma vypisal gynekolog na pn na cas zotavenia-600nedelia nasledne nastupila do prace. a po roku ked som otehotnela znova vtedy ma obvodna vypisala na pn aby som zas nepotratila, spravila sa prekladka ku gynekologovi a odtial rovno na matersku.