Ahojte, prosim Vas ako to je s platenim cla na zasielky odoslane z Ciny. Snazila som sa nakupovat z europskych skladov, ale zda sa, ze niektore balicky sli predsa len z Ciny. Tiez mi prisiel email o spracovani zásielky od spoločnosti CAINIAO - CHICKARTSTORE. Moja otazka je, ci ma priamo oslovi Colnica o zadrzani zasielky alebo mam ja zistovat? Dakujem kraasne 🙂
No objednávala som asi 5 obj od jula a nik to nezastavil, realne mi prišli 3 zasielky zabalene v jednom z eu (uz si nepamatam ci Holandsko ci co), cize myslím ze to pride niekam, preclia to, a rozposlu ďalej. Dve prisli normálne.
V ali uz pise, ze je to aj s clom atd. (je takato možnosť)
Ak by predsa sa nieco preclievalo, pride ti pošta alebo email a tam potom posles co budu pozadovat.
@simca06022011 aj za väčšie sumy ste objednavala? Cez 50€ napr???
@mariet24 nie, ale okolo 25eur boli uz. Neboli to tie eurove obj.
@mariet24 clo sa platí nad cca 150€ . DPH máš už vrátané v cene tovaru a pokiaľ to nieje podozrivý tovar ( fake, kópia značky napr lego atď) všetko za.teba rieši pošta a berie si poplatok v priemere 2-3€ ..pokiaľ je tovar z eú ide ti priamo a neplatis nič .ale opäť ak je to podozrivý tovar alebo vyššia cena pozastavia ti ho pošlú list ty posielaš len údaje nazad a všetko vybavia oni
Môžem sa spýtať či objednávanie z aliexpresu je bezpečné neviete otom? Objednávam lego. A posu niekde ze safe to je bezpečné/ nemáte niektorá znalosť či sú to nejaké škodlivé látky v tom plaste. Pripadne čo objednávate vy. Dakujem
Aha vy ste mixér kupovali
Z Aliexpressu je všetko už preclené. Nikto nič nezastaví. Príde v pohode, doplácanie max. 2, 3 eurá za spracovanie.