Ahojte, prosim je tu niekto kto si vybavuje colne konanie sam bez posty alebo kuriera prostr. e podpisu? Je to moc zlozite?
@design ako to dopadlo?
@opica_skorica colnica mi pustila balík a musela som na pošte zaplatiť poplatok 4 eurá. Vraj vždy keď zásielku zastaví colnica, musí sa zaplatiť poplatok za to. Už nebudem objednávať.
Mňa ide poraziť 😤😤😠 objednávku z iherbu mám za 25 eur a dnes som musela poštárke zaplatiť ešte 14.8!!!! Im hrabe úplne!! Nervy mám. Už sa to vôbec neoplatí 😢
@zuzka9983 tak uz to viem, keď colne konanie vybavuje posta za teba, zaplatis clo z hodnoty tovaru a postovného + k tomu odmenu 9 eur za vybavenie colného konania za teba v zastupení postou.
Ak si vybavujes colne konanie sama cez epodpis, tak zaplatis clo + 4 eurá za uskladnenie tovaru počas vybavovania v colnom sklade.
Rozdiel je teda cakompak 5 eur.
@opica_skorica ano a DHLko (?) az okolo 16-17EUR uctuje za tuto sluzbu. Na nervy. Preto sa mi vzdy oplatia radsje velke objednavky ako malicka 🙂
Aj tak je to stále veľa 🤮 a už teraz viem, že tak o 3 dní mi príde podobný balík! Celé zle 🙄
@design Dobry den, mozem sa opytat, poslali ste to na ten mail, ktory bol uvedeny v liste z pošty ? Aj vam odpisali, alebo uz len rovno prisla zasielka domov ? Ďakujem
@bianka_012 musela som si ísť po ňu na poštu a zaplatiť pošte za doručenie toho prvého listu colnicou, napriek tomu, že som mala zásielku do 22 eur.
@design ale až po niekoľkých dňoch, alebo hneď v ten deň ako vám prišiel list z colice ? vobec neviem ako sa postupuje
@bianka_012 to si nepamätám
@matusik90 ja to bude riešiť ale časom. K tomu je treba aj čítačku