Colné konanie

matusik90
3. sep 2020

Ahojte, prosim je tu niekto kto si vybavuje colne konanie sam bez posty alebo kuriera prostr. e podpisu? Je to moc zlozite?

milka1988
3. sep 2020

@matusik90 ja to bude riešiť ale časom. K tomu je treba aj čítačku

lelluska
3. sep 2020

@matusik90 je to zlozite:/ a návod na stránke finančnej správy je dosť úbohý. Už len spojazdnenie elektronického podpisu cez OP mi trvalo týždeň. Radšej cez postu, alebo firmu čo ta zastúpi. Neprídeš o nervy

design
4. sep 2020

@lelluska objednávala som 3 výživové doplnky z iherb, Nemecko je odosielateľ, cena zásielky bola 20,45 eur a prišiel mi list na colné konanie. Ta zasielka sa mi neoplatí ak mám ešte pošte platiť 9 eur. Ako postupovať?

lelluska
5. sep 2020

@design ako je mozne, že to ide z Nemecka a chcú od teba preclenie? Tovar sa predsa preclieva pri vstupe do EU. Skúšala si sa spýtať odosielateľa?

design
5. sep 2020

@lelluska Na colnicu som emailom poslala potvrdenie o platbe a objednávku z iherb. Som zvedavá, čo mi odpisu, nakoľko sa jedná o zásielku do 22 eur a nepodlieha dani ani clu.

lelluska
6. sep 2020

@design máš pravdu, do 22EUR nepodlieha. Daj vediet ptm čo odpisu, sama som zvedava😊

opica_skorica
11. sep 2020

@design ako to dopadlo?

design
12. sep 2020

@opica_skorica colnica mi pustila balík a musela som na pošte zaplatiť poplatok 4 eurá. Vraj vždy keď zásielku zastaví colnica, musí sa zaplatiť poplatok za to. Už nebudem objednávať.

zuzka9983
17. sep 2020

Mňa ide poraziť 😤😤😠 objednávku z iherbu mám za 25 eur a dnes som musela poštárke zaplatiť ešte 14.8!!!! Im hrabe úplne!! Nervy mám. Už sa to vôbec neoplatí 😢

opica_skorica
17. sep 2020

@zuzka9983 tak uz to viem, keď colne konanie vybavuje posta za teba, zaplatis clo z hodnoty tovaru a postovného + k tomu odmenu 9 eur za vybavenie colného konania za teba v zastupení postou.
Ak si vybavujes colne konanie sama cez epodpis, tak zaplatis clo + 4 eurá za uskladnenie tovaru počas vybavovania v colnom sklade.
Rozdiel je teda cakompak 5 eur.

simca06022011
17. sep 2020

@opica_skorica ano a DHLko (?) az okolo 16-17EUR uctuje za tuto sluzbu. Na nervy. Preto sa mi vzdy oplatia radsje velke objednavky ako malicka 🙂

zuzka9983
17. sep 2020

Aj tak je to stále veľa 🤮 a už teraz viem, že tak o 3 dní mi príde podobný balík! Celé zle 🙄

bianka_012
8. apr 2021

@design Dobry den, mozem sa opytat, poslali ste to na ten mail, ktory bol uvedeny v liste z pošty ? Aj vam odpisali, alebo uz len rovno prisla zasielka domov ? Ďakujem

design
8. apr 2021

@bianka_012 musela som si ísť po ňu na poštu a zaplatiť pošte za doručenie toho prvého listu colnicou, napriek tomu, že som mala zásielku do 22 eur.

bianka_012
8. apr 2021

@design ale až po niekoľkých dňoch, alebo hneď v ten deň ako vám prišiel list z colice ? vobec neviem ako sa postupuje

design
8. apr 2021

@bianka_012 to si nepamätám