Čo za peniaze mi mohli prísť z Úpsvar?

17. máj 2022

Ahoj. Dnes mi na účte pristálo 409 € z úradu práce sociálnych vecí a rodiny, a ja fakt neviem prísť na to, čo to je. Do konca apríla som poberala dovku v nezamestnanosti. Čiže tá mi prišla teraz okolo 15teho posledný krát, za apríl. Od mája som na rodičovskej, ale dávka by mi mala prísť za maj až v juny nie? Aj tak mi nechodí rodičak 409 €. Čo to môže byť?

zuzka1_zuzka1
17. máj 2022

Vyzerá to ako rodičak a prídavky, nebola si na rodičaku ani deň v apríli?

alenah31
17. máj 2022

A urcite to bolo presne do konca aprila ta podpora? Ak si na RD napr. od 30.4. RP ti pride za cely april + PnD = cca 409€🙂

autor
17. máj 2022

@zuzka1_zuzka1 práveže nie, 3.maja som sa bola vyradiť, na papieri mam požiadanie o rodičak od 1.maja. Tak nechápem

zuzka1_zuzka1
17. máj 2022

Tak potom veru neviem...

zuzzinkaa
17. máj 2022

Ale suma by sedela. Mne ráno cinklo na účet 409,68€ a je to rodicak.

autor
17. máj 2022

@zuzzinkaa áno, presne táto suma mi prišla. Bude to teda rodičak. Ale to mi nemohol prísť za maj už v máji či?

autor
17. máj 2022

@zuzka1_zuzka1 no už len dúfať, že mi ho nezoberú 🙂

zuzzinkaa
17. máj 2022

Nie za máj to nebude... Ale čo, však nech ti dajú aj za apríl 😂

autor
17. máj 2022

@zuzzinkaa no veď snáď mi to už nezoberú :D potešili takéto neočakávané peniažky

petamich
17. máj 2022

len kontrolna otzka - ked si poberala davku v nezamestnanosti mas narok na vyssi rodicovsky prispevok? neviem len sa pytam 🤷‍♀️ ak ano, tak potom by to mohlo byt ono 🙂

ozgur
18. máj 2022

Sel by som sa spitat či ket mám dôchodok invalidný pokles 45 percent manželka je na úrad práce zavedovana i ja tes a neberieme hmotnú nuzu ket sa chodíme aj popisovať tak nevieme že jak stim

babydesire
18. máj 2022

Radsej si to na upsvare over..ak sa niekto sekol a tie peniaze ti nepatria,zaboli rozpocet,ked to budu potom pozadovat spat a ty uz budes mat peniazky minute..okrem toho,zo zakona mas vzdy hlasit ak dostanes na ucet peniaze ktore netusis odkial su,lebo ak si ich privlastnis,je to ako kradez alebo tak nejak sa to berie...radsej overit..napriklad ja som v septembri dostala posledny rodicak..v oktobri prislo zahadnych 200eur z upsvaru a tak som zistovala,, islo o ten jednorazovy pandemicky prispevok 100e na kazde dieta. Potesilo sice,no radsej by som sa toho vzdala a mala mensie ceny a dane aby som videla mesacne tu stovecku na usporach rod.rozpoctu...

simsalabim
18. máj 2022

Mne raz takto poslali omylom a po cca3 mesiacoch ich pytali spat uz s vselijakymi paragrafmi a co budu robit, ak nevratim. Takze si zisti, co a preco ti poslali, kym ich minies.

leuska1991
18. máj 2022

Mne sa to uz stalo a veru som musela vratit peniaze. Bola to ich chyba,takze si to over...radsej

autor
18. máj 2022

Takže som dnes na úrade zistila, že to mi úžasná pani na úrade sama zmenila dátum z 1.5 na 30.4, aby som dostala rodičak aj za apríl. Som milo šokovaná 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
18. máj 2022

to je parada! 🙂 🙂

katusqa9
19. máj 2022

zistite si ešte, presne do akého dátumu ste mali nárok na podporu v nezamestnanosti, aby týmto "milým šokom" Vám nevznikol preplatok na dávke v nezamestnanosti.... ak ste mala nárok do 29.4.2022 tak je všetko v poriadku

daniela1911
19. máj 2022

@katusqa9 presne tak, má pravdu..
pozor aby sa RP neprekrýval, s dávkou v nezamestnanosti. Inak budú žiadať o vrátenie alikvotnej časti “podpory” (čo je lacnejšia varianta ako vrátiť RP).