Ahojte vsetci, chcela by som sa opytat ci mate niekto skusenost s tym co vsetko si mam vybavit ked odchadzame zit z Anglicka na Slovensko a ja som este stale na materskej?
@martina_uk rodny list slovensky je dolezity, ten uz urcite mas a s nim vybavis vsetko aj rodinne aj matersku
@tinesa ajoj, mala ma slovensky rodny list aj karticku poistenca na SK, ja by som chcela vediet ci mi je zamestnavatel povinny platit matersku ked odchadzam z Anglicka a co vsetko okrem P85 a tych certifikatov E301... neviem presne tie cisla, ze co este potrebujem vybavit... ja chcem poberat matersku na SK az ked mi tu prestane platit a preto chcem vediet ci je povinny mi ju platit ak po materskej uz nenastupujem do prace..
@martina_uk ahoj prepac ze otravujem ale co vsetko si musela teda vybavovat?mi sme uz na slovensku mohla by to za mna vybavit mojh mama je v uk?alebo musim tam ist aj ja
@martinkova24 ahoj, neviem ci mas dieta alebo nie ak ano tak potrebujes doklad o tom ze Ti UK prestane platit pridavky na deti.. ja som na ten papier cakala 8 mesiacov, az potom mi SK zacala posielat pridavky na malu. dalej potrebujes formular E301 alebo U1 to je to iste. na hmrc stranke je form ktoru vyplnis a odosles so vsetkymi papiermi ktore tam od Teba chcu. vyplatne pasky..P60... je toho vela.. to je vlastne zapoctovy list aby sa Ti ratala odpracovana doba. ja vsetko vybavujem zo SK kedze oni office maju malokedy na tieto veci.. ja tam zavolam a potom odoslem vsetky papiere a cakam.. ak sa nic nedeje tak znova.. neviem co este potrebujes vediet, kludne sa pytaj
@martina_uk no ano mam dieta mne ani tak nejde o pridavky zo sr ale o to aby som si mohla zalozit zivnost,,na co potrebujem vlastne zrusit poistenie v uk
@martina_uk teraz kukam hm revenue strabko child benefit ale ani za nic tam neviem najst nic o ruseni
@martinkova24 na IN mi vraveli ze karticka mi plati cely zivot a ked som odysla z poslednej prace tak to sef prestal platit a hotovo.. nic mi nekazali rusit. vsade som poslala kontakt na mna na SK keby nieco..
ja som stale na rodicovskej dovolenke takze ked som odysla z uk tak som im dala papier od zamestnavatela ze som tam pracovala a platil mi matersku a stat mi platil zdravotku a tak.. a potom som im doniesla papiere o tych pridavkoch a tym padom zamna plati odvody stat na SK.. taky nejaky by mal byt postup aj u Teba. napis si do google E 301 U1 form UK a tam Ti najde ten formular na vyplnenie. ten zapoctovy list asi bude dolezity pre Teba na SK ked budu chciet urady dokladovat co a kde si robila.. mne na urade prace vraveli ze ak si ho nevyziadam ja tak si ho vyziada socialna poistovna ale trva to 5 mesiacov minimalne..
@martina_uk aha no jedna sa o to ze mala sa norodila 8,4,0,2010 zamestnana teda brala som matersku od zamestnavatela do 25,7,2011 a potom som bola len na benefitoch,,,od decembra 2011 som na sr,,,mne ide hlavne o poistenie a socialnu poistovnu,,,viem je to trochu popletene ,,,a da sa to vybavovat aj tak ze by to riesila mam rovno v uk?a za aku dlhu dobu ti prestali chodit benefity ked si podala tieto aplikacky?
Ahojte babi mohli by ste mi poradit. Odchadzam z Anglicka po 10 rokoch som tehotna Viem ze narok n amatersku tu v Anglicku nemam lebo odchadzam uz v tretom mesiaci tehotenstva.
Ak si vybavim vsetky formulare mozem poberat aspon rodicovsku
a ak by nahodou niekto vedel Neviete ako to je s postupom ze Slovenka odchadza z Anglicka zit do Ciech
Chcem odist z uk na svk. Som slobodna mama. Ale dcerkin otec je anglican a je rwgistrovany v rodnom liste. Ale s nami nebyva. Co by som potrebovalla vybavit? Dakujem Vam
pojdes na urad , povies im ze budes zit na slovensku, budes tam potrebovat rodny list malej slovensky a budes poberat nadalej matersku na sk, uz sa nepamatam, co presne som tam este potrebovala, ale ziadne velke problemy nerobia.