S priateľom niesme zobraty.. Boli sme na matrike,tam nám matrikarka urobila ten papier o tom že chceme aby sa malé volalo priezviskom po priateľovi.Ten papier mám odovzdať v porodnici..Oni to potom pošlú na matriku.. A potom si už môžem ísť po rodný list malého.. Dobre som tomu pochopila? Nič iné netreba vybavovať?.. Lebo v tom mám chaos..A viem že o tom je tu niekde určite písané,ale som na nete len v mobile a zle sa mi to tu hľadá :(
A môžem tam ísť aj sama? Napíšu mi do rodného listu malému priatelove priezvisko? Lebo priateľ asi nebude mať voľno v praci :( Ale máme len ten papier o priezvisku..nemáme to priznanie otcovstva na papieri.. Bude s tým problém?
@fidka79 chápať to nemusíš,to mi je jedno.. Aj keď neviem čo je na tom nepochopiteľné.. Na matrike nám dali len ten papier o priezvisku,žiadny iný..
@stelleluna ten papier, co ste dostali na matrike, sa vola Súhlasné vyhlásenie rodičov o určení
otcovstva k nenarodenému dieťaťa
Iny uz z matriky nepotrebujes.
@ukulela ďakujem.. Som teraz v nemocnici tak neviem čo presne je v tom papieri napísané..Mala som v tom chaos
@stelleluna sanitarky uz behaju s portvismi, ze uz si hore? 🙂
@ukulela nie,nemôžem spať.. Dnes by som mala ísť domov 🙂
@stelleluna Po rodný list po narodení musí ísť na matriku otec dieťaťa, tebe ho nedajú. Tam on súhlasí s prvým menom dieťaťa. Na priezvisku ste sa už úradne dohodli, avšak otec musí súhlasiť aj s prvým menom, a to si matrika nemá ako inak overiť ako že s tým bude súhlasiť pri vydaní rodného listu.
nie,nemusi ist na matriku po rodny list otec!!!
my sme na matrike podpisali vyhlasenie - a tam sa neuvadzalo len priezvisko, ale aj krstne meno. myslim, ze to vsade robia rovnako. nie?
@ukulela Občas to počúvam (čítam), ale rozhodne to nie je pravidlo, uvádzať prvé meno vopred, keďže ho môžeš meniť ľubovoľne až po dobu, kým sa nevydá rodný list.
My zme na matrike dostali zapisnicu o priznania otcovstva a o priezvisku nenarodeneho dietata.to som mala v porodnici a z porodnice to poslali na matriku.
@stelleluna my zme to vybavovali tiez.po narodeni staci len zajst pre rodny list.to moze aj priatel ked este budes v porodnici.