Zdravím mamicky. Moja dcéra má 2 roky aj štyri mesiace a mne sa črtá super pracovné miesto o ktoré nechcem prist. Do škôlky mi ju zoberú. Ale čo ďalej? Určite musím ísť na nejakennejaké
Pardon blbne mi telefon. Takže určite musím ísť na nejaké úrady a vybaviť milión veci, neviete kde začať.? Ďakujem
Ak nastupujes do prace tprace tak len na SP odhlasit sa z dochodkoveho poistenia ako poistenec statu. To je vsetko.
@evittam aha a neviete či mi prestanu posielat rodičovsky?
@radulienka7 Nie, prečo by mali?! RP nie je viazaný na to či pracuješ a koľko pracuješ - patrí ti do 3 rokov veku dieťaťa.
Na urad socialnej prace a rodiny sa nenahlasuje nic? Lebo ja sa vratim do zamestnania, takze to mi zamestnavatel vybavi so socialkou predpokladam.dakujem
@sasa1983 Nie, na UPSVaR nie - pokiaľ dieťa nemá 3 roky. Po dovŕšení 3 rokov sa len nahlasuje kto sa stará o dieťa a kde je....A predpokladať môžeš - ale zamestnávateľ si splní svoje povinnosti - a to, že ťa prihlási ako zamestnanca. Ty sa musíš odhlásiť z dôchodkového poistenia ako poistenec štátu - ako som už napísala vyššie - to za teba nikto nespraví -nemá prečo.😉
Na