Cez vikend sa mi dostala do usi nejaka takato informacia, ze vlada ma rokovat o znizeni rodicovskeho prispevku zo 190e na 90, hladala som o tom info aj na nete, ale vobec nic som o tom nenasla, neviete o tom nieco?? Mne sa to nejak nezda, nakolko zdroj z ktoreho o tom viem nieje prilis doveryhodny 😖 😖 😖 preto by som bola rada keby mi to ozrejmil niekto kto o tom (nahodou) vie..
@bets No ano aj toto tam je spomenute, ja som za posledne 4 roky pracovala aj na sk ale viac v zahranici ale uz od oktobra min. roku si platim nemocenske aj kvoli tomu aby som mala vyssiu matersku....Tak to by asi malo byt ok nie? Kazdopadne vdaka ze si reagovala, aspon viem ako to je...
neviem,ze ked niekto pracuje v zahranici a neplati si nem.poistenie na slovensku,ze by nedostal riadny rod.prispevok.ja som pracovala vyse 4 rokov v zahranici,potom som prisla na slovensko.podla urcitych potvrdeni zo zahranicia som mala narok na podporu v nezamestnanosti pocas 6 mesiacov.a to som si tiez na slovensku neplatila ziadne nemocenske poistenie.cize nie som si ista,ze sa bezpodmienecne musi platit nem.poistenie na slovensku aby sa dostaval riadny rod.prispevok.
ahojte, ja som dnes dostala info ze si mam prist po rozhodnutie o znizeni RP. vobec nechapem o co ide, ved pred MD som normalne pracovala ( v poslednej firme cca 1,5r.). mate niekto s tym skusenost? manzel je dlhodobo normalne zamestnany.
Nepočula som o tom. Podľa mňa je to blbosť, veď z toho minima 190 ešte znížiť, to hádam nie.