neviete mi povedať,čo urobí sociálka,ked nie som doma ak mi prídu na kontrolu?zoberú mi všetko,alebo len nejaku časť,alebo ma vyradia z evidencie PN?dakujem všetkým 😉
No, tato tema uz niekde bola. Volala sa Kontroly, chodia, nechodia alebo tak nejak. Pokial viem, ked Ta nenajdu doma a nemas o tom potvrdenie, ze si prave bola u lekara (aj lekar moze dostat kontrolu a kvoli jednej pacientke si nerad narobi problemy), mozes dostat aj okamzitu vypoved pre porusenie liecebnej discipliny, nie len okamzite odnatie davky a okamzity nastup do prace. Najlepsie ked sa da, nahlasit este jednu adresu, napr chatu, kde sa mozes tiez zdrziavat. Kontroly rady chodia 5minut po konci vychadzky alebo 5minut pred zaciatkom vychadzky. Moze Ta prist skontrolovat aj zamestnavatel. To, ze si nepocula zvoncek neobstoji.
ale skús si zohnať na ten dátum pečiatku od nejakého lekára 🙂
@martina28p, dajú ti lístok do schránky, že ťa nezastihli a ty im musíš vydokladovať, že v tom čase si bola na nejakom vyšetrení. Ak im to vydokladuješ, nič sa nedeje. Ak nevydokladuješ tak asi o tie dávky prídeš.
Nezoberu ti davku do ukoncenia Pn,len od dna kedy boli na kontrole do konca mesiaca
Myslím že dávku možu odobrat len na 30 dní
ahoj radsej bud doma ak ta nestihnu tak ti daju vratit celu pn
tu je ta spominana tema... https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/som-tehotna-na-pn-pride-mi-kontrola-zo-socialky/
V pripade, ze Ta kontrola nenajde na mieste, ktore mas na PN uvedene "ako miesto kde sa budes zdrziavat"- nemusi to byt nutne v trvalom bydlisku- tak by Ti mali nechat prip. zaslat vyzvu na zdokladovanie - bud vydokladujes, ze si v tom case mala vychadzku, navstevu lekara, pohotovosti apd.
Ak nevydokladujes - mozes dostat pokutu (tie nedavaju bezne) a odoberu Ti nemocensku davku odo dna kontroly do konca PN, ale max na 30 dni (suhlas s @janulka14).
Vid oficialne info zo stranky SP
Poistenec nemá nárok na výplatu nemocenského odo dňa porušenia liečebného režimu určeného lekárom do skončenia dočasnej pracovnej neschopnosti, najviac v rozsahu 30 dní odo dňa porušenia liečebného režimu určeného lekárom.
ak mam spravne informacie, tak by si sa mala preukazat kde si bola. Ak nemas peciatku od lekara, vychadzky a pod, tak od toho dna co ta nenasli doma sa to povazuje za porusenie liecebneho rezimu a od toho dna do ukoncenia PN nedostavas davku, cize ta vyradia.