Čo sa stane, keď nezaplatím pokutu za parkovanie v lehote splatnosti?

paull24
12. júl 2024

Dobrý deň, čo sa stane ak nezaplatim pokutu za parkovanie v určenej lehote splatnosti? Nakoľko mi prišla pokuta z pred 3 mesiacov neočakával som tento výdavok a najbližšie mi to vychádza finančne až o mesiac.. bude z toho nejaký problém alebo sa tak suma navýši?

egonsk
12. júl 2024

@paull24 odmontuju ti kolesa, aby si auto uz nepreparkoval do zaplatenia pokuty... 😉😁

mimi3008
12. júl 2024

@paull24 Podla mna sa suma navysi

alickapusinka
12. júl 2024

suma pokuty bude vyššia.

andrea1809
12. júl 2024

@paull24 Urcite je to napisane v tej pokute. Policia to tak ma, ale nebolo to za parkovanie. Ak to je PAAS, zrejme detto

paull24
autor
12. júl 2024

@egonsk ja mám auto doma mne len prišla pokuta v ktorej len bolo že ak sa to zaplatí do 15 dní bude suma nižšia.. ja som písal mail na mestskú políciu a dostal som odpoveď že po splatnosti sa nestane nič ale pokiaľ sa pokuta nezaplatí vôbec do pol roka sa to bude riešiť cez vymáhanie.. len nechápem či teda to mysleli tak že môžem zaplatiť aj o neskôr som z toho trochu zmätený nakoľko som pokutu ešte nedostal 🤔

vkatush
12. júl 2024

@paull24 kamoška zaplatila do 15 dní, mala tuším o tretinu nižšiu sumu.
Pokiaľ zaplatíš ďalší mesiac, myslím, že by to malo byť okey, ale skúsila by som popýtať od rodiny, nech zaplatíš teraz nižšiu a vrátiš rodine ďalší mesiac (ak máš niekoho v rodine, komu ten peniaz nenaruší život na mesiac).
Ak nie, tak šetriť, zaplatiť ďalší mesiac a nerobiť už pokuty 😁

vkatush
12. júl 2024

Z toho mi vychádza, že máš 15 dní, ak chceš mať nižšiu pokutu a potom ďalších 15 dní na jej zaplatenie, inak sa bude navyšovať suma.

butterflyeffect
13. júl 2024

Suma sa bude navysovat, mozu dat aj na exekuciu a ked ta zastavia policajti maju opravnenie aj zadrzat dokoady ak vidia v systemu neuhradene…

judar
13. júl 2024

Stoji ti to za tu hanbu to natahovat ze to nezaplatis?...sle tak tvoja volba...ak chces aby ta potom nahanal exekutor s omnohonasobne navyseniu cistkou a este aj s navysenym bonusom jemu do vacku tak len smelo do toho....vo vysledku dostanes este aj exekucny zaznam no to uz len bude uzas ked sa ti doma pokazi nieco a budes chcet na splatky ci ti potom aj nieco daju