Čo po podpore v tehotenstve?

petrarasto
12. máj 2015

Dobrý deň, v Júli mi konči podpora a koncom Októbra mám termín pôrodu.Mám odrobených 4 a pol roka a pracovný pomer som rozviazala 24.1.2015 a od vtedy som na úrade práce. Bola som sa pýtať na úrade socialných veci a rodiny a bolo mi povedané že v mesiaci August dostanem vyplatenú poslednú podporu za mesiac Júl a keďže dostanem podporu vyplatenú v Auguste tak za mesiac August za ktorý by som mala dostať dávku v hmotnej núdzi (nakoľko som slobodná a sama) v Septembri, tak tú dávku nedostanem a dostanem ju až za mesiac September. Že vraj je to tak zo zákona a potom budem mesiac BEZ žiadneho príjmu. Poradte mi prosím ako to mám riešiť, vopred ďakujem.

liz_lemon
12. máj 2015

@petrarasto odlozit si peniaze, pozicat si od rodiny/priatelov, pytat si od otca dietata...co budes robit, ked budes dostavat 203,20 + 23,52 EUR?

petrarasto
autor
8. jún 2015

@liz_lemon niekto je tu mudry , ja som chcela len radu co sa tyka naco nam narok od statu a naco nie. Mudrovat vie kadzy ale vdaka za vas nazorukazali ste sa v peknom svetle.

liz_lemon
8. jún 2015

@petrarasto stat ti dal podporu, a da ti rodicovsky prispevok a pridavky, co by si este chcela? ze budes mesiac bez prijmu ti mohlo davno napadnut, tak si treba nieco odkladat, alebo si rychlo najst nejaku brigadu

petrarasto
autor
8. jún 2015

@liz_lemon ved jasne ze brigadujem a aj mam fin.rezervu len som chcela vediet nieco o tom viac a uz som si to zistila aj bez mudrych pripomienok, len sa treba popytat a to som aj urobila a oplatilo sa. Pekny den...