Mozno ste uz riesili, budem dedit byt. S bratom. Planujeme ho predat a peniaze na polovicu. Pokial viem, dedicstvo nespada do BSM. Cize byt zdedim iba ja a brat. Plati to aj na peniaze, ktore jeho predajom ziskam? A co, ak budem chciet peniaze investovat do kupy ineho, mensieho bytu? Aj byt bude iba moj, nie manzelsky, lebo je kupeny z penazi nadobudnutych z predaja zdedeneho bytu? Treba to nejako preukazovat? Napr. pri zapise do katastra? Vdaka za rady, pripadne ak vas napadne co by som este mala vediet pri tychto transakciach v suvislosti s manzelstvom?
@ukulela ale ved ona ho nejde kupovať zo spoločných, ale zdedených.
Ak ti budú stačiť zdedené peniaze na kúpu bytu, na liste vlastníctva budeš len ty. Ak ale pouziješ aj vaše spoločné peniaze, tak už to pojde do bsm.
@janinka007 nic ine som nenapisala. len som zdoraznila, ze naozaj staci, ak zdedi 60 000 a novy byt kupi za 60 500,-, tak uz bude spadat do BSM, tak pozor na to.
dakujem
Minule tu písali, ak na kúpu druhej nehnuteľností použijes čo len cent zo spoločných peňazí, už to spadá do bsm. Riešenie je normálne ten kúpený byť z bsm vyňať. Ale to je Na dohode s mužom.