Čo musí zamestnávateľ poslať na sociálku, ak som PN?

amelia000
27. jan 2020

Ahojte som na pn, volala som na socialnu poistovnu nakolko som pn od konca Novembra a pn mi este neprisla. Uradnicka mi povedala ze nevie o tom ze mi maju nieco vyplatit, ze mam volat zamestnavatelovi ci poslal papiere.
Volala som zamestnavatelovi povedal, ze poslal iba prechodove papiere. Ale ze nevedeli ze maju poslat aj papier o ukonceni pn aj ked ju este nemam ukoncenu.
Vie mi niekto povedat, ci to je ok prechodka a ukoncenie pn?
Idem poobede do socialnej, len ak sa niekto vyzna budem rada, ak poradi.

korunka1
27. jan 2020

Ak si ešte neukončila PN, tak čo tam chceli posielať?
Ak pokračuješ aj cez prelom 12/1 a poslali prechodku na Sp, tak ju majú zaplatiť.
A majú na Sp vôbec začiatok PN?

lenicka298
27. jan 2020

@amelia000 ahoj, na SP treba odniesť hlavne zaciatok PN( červenú časť). Tam musíš mať napisane číslo účtu, kde ti maju peniažky poslať. A samozrejme podpis.
Prechodka sa dáva ked PN prechádza z mesiaca do druhého mesiaca. Na základe toho ti vyplatia PN za predchádzajúci mesiac. Ukončenie PN sa odovzdáva po ukončení PN

amelia000
autor
27. jan 2020

@korunka1
@lenicka298 no asi ten cerveny papier nemaju. Viem ze mi hovorila, ze posielali len prechodky. A asi ten cerveny papier povazovali za koniec pnky.

lenicka298
27. jan 2020

@amelia000 no tak ten začiatok treba odniesť, a na zaklade prechodiek ti potom doplatia všetko 🙂

ikonica
27. jan 2020

No nechce sa mi verit, ze na mzdovom nevedia co treba s ktorym papierom urobit... Ved musia mat zaciatok aby vedeli, od kedy PN trva... Co si im odovzdala na zaciatku?

amelia000
autor
27. jan 2020

@lenicka298 no super..chvalabohu ze doplatia. Tak asi tam zbehnem za par dni ci im uz vsetko prislo. To tak ked clovek ide za zivot prvy krat na pn a este ani zamestnavatel nemal nikoho dlhodobo pn :D

@ikonica no vsetky papiere ktore mi dal dr okrem toho zeleneho na ktorom mi ma ukoncit pnku.

korunka1
27. jan 2020

@amelia000 začiatok v robote majú, veď ti od nich prišli prachy.
Ako doručili začiatok Pn na Sp? Poštou, osobne?

amelia000
autor
27. jan 2020

@korunka1 no asi tu budue problem ze ten cerveny papier (zaciatok) nedorucili a dorucili len prechodku. Postou.

korunka1
27. jan 2020

@amelia000 veď to. Kópiu si nerobia v práci? Pozisťuj

amelia000
autor
27. jan 2020

@korunka1 uz som im volala tak teraz prisli nato ze ten cerveny papier im tam ostal tak ho dodatocne posielaju dnes. Ja len ci este nieco treba poslat socialnej okrem cerveneho papiera a prechodky.

korunka1
27. jan 2020

@amelia000 ty nič..to je kapusta zamestnávateľa. A len tie dve veci a na potom ukončenie

amelia000
autor
27. jan 2020

@korunka1 super vdaka, viem ze je to kapusta zamestnavatela, len uz si chcem byt ista ze bude mat socialna vsetko nato aby som dostala peniaze na zitie. 🙂

lenicka298
27. jan 2020

@amelia000 no to je najhoršie, keď človek nevie čo a ako, a zamestnávateľ tiež nie 😀 hlavne nech máš všetko podpísané 🙂 a potom to doplatia...

23121974
27. jan 2020

To u akých magorov robíš,keď nevedia,že je ich povinnosť doručiť začiatok PN na SP,ak trvá dlhšie ako 10 dní.Posielanie tzv. prechodky na príslušnú SP je už povinnosť zamestnanca.

amelia000
autor
27. jan 2020

@23121974 tak som prva u koho nastal taky pripad..vacsina je pn max 10 dni cize bud do poistovne nic neposielaju alebo ak ano tak vsetko naraz. Tiez su ludia, hladali chybu, nasli, ospravedlnili sa. Je to ich prvy kix co u nich robim tak co uz. Len aby to uz bolo vsetko ok. Cize nie magori, len ludia co sa tiez obcas zmylia 🙂

23121974
27. jan 2020

@amelia000 Tak veľa rozumu nepobrali,keď neovládajú minimálne základy.je jedno či si prvá,čo dlhodobo maroduje...A zo zákona je to ich povinnosť,takže evidentne niekto robí niečo,čo ani neovláda...Ale však to je jedno,hlavne,že sa chyba našla..