Ahojte. Chcela by som opytat, ze co je pravda… Strednu skolu skoncila som v maji, a zacala som pracovat v auguste, a tam v prvej septembri dala som vypoved.
Neprihlásila som sa ako nezamestnany, lebo hladam pracu inak. Novy partner mojej mamy( bývam s mojom partnerom,a nepoznam matkin partner, mama a otec sa rozviedli ked bola som mala) bez môjho vedomia, oslovil pravnicku, a pravnicka povedala, ze aj mamicka moze prihlasit mna v pracovnom urade ako nezamestnany,a v takom prípade ona mohli vybrať peniaze v mojom mene. To je blbost ? Nerozumiem …. V zime budem mat 20 rokov, tak ako ???
(To vsetko viem o babky)
Toto musí byť nejaká "haluz" toto nemôže byť naozaj...
Si dospelá, matka nemôže jednať v tvojom mene.
Na úrade práce si sa mala zaevidovať ty, hneď po skončení pracovného pomeru
Ak si tak neurobila musíš si sama platiť zdravotné poistenie.
Co za peniaze by si rada?
@cacianka
@klarissa25 tipujem ze je cudzinka, podla skladania viet mozno ukrajinka.
@kristina07033333 nie , nikto ta nemôže zaevidovat na UP...a aké peniaze by mala mama za teba vybrať...ty na žiadnu davku v nezamestnanosti nemas narok
@tykat ale prosím ta...to teda pochybujem
@kristina07033333 vybavuj si veci sama na urade prace. Ved mas cas, nepracujes. Preco by mala vybavovat za teba matka? A na podporu v nezamestnanosti nemas nic odpracovane.
1.Nie,si dospela.V tvojom mene a za teba nemôže len tak hocikto jednať.
2.Na žiadnu podporu aj tak nárok nemáš.Zatial
Na podporu nemas narok … takze aj keby Ti urobili tu laskavost, ze ta prihlasia (co ale nie je mozne) tak Ti nevznika dlh v poistovni - tak pozor aby ta za x rokov nenahanal exekutor, ale peniaze nedostanes ani ty ani oni.
nie nemoze ta nik na urade prihlasit a uz vobec nie brat v tvojom mene peniaze.. a urad nieje len na hladanie race-ale plati za teba ako nezamestnanu odvody -tak snad ked si sa rozhodla hladat pracu ibak nezabudnes si platit poistenie a odvody ako dobrovolne nezamestnana
A zdravotne poistenie si vobec platis? Ked teda nie evidovana. Vies o tom, ze zdravotne poistenie je povinne?
@kristina07033333 hlavne si plat zdravotku lebo sa ti spravi dlh ( alebo na urad prace, vtedy plati stat za teba)
@elanor ano, budem zaplatit.
Ďakujem tomu, kto odpovedal a neobťažoval sa s mojím pravopisom
@ukgirls dakujem krasne.
@klarissa25 by si sa čudovala 😁moja kolegyňa z Ukrajiny išla na dva týždne domov a keď sa vrátila ,išla na úrad práce,nech jej doplatia tie dva týždne voľna... ešte sa rozčuľovala, že pani na úrade bola vytočená, aký holubník si tu robia.
@miskakyska 🤦♀️
@klarissa25 sme jej dohovárali, že bude za debila..nedala si povedať 😆🤷
@kristina07033333 prepáč, ty máš maturitu ? To akým zázrakom, keď napíšeš takúto motanicu.
Prosím ťa, úprav text a aspoň trochu zrozumiteľne a prehľadne.