Čo hrozí osobe, ktorá sa preukazuje cudzím green passom?

24. nov 2021

Zdravim co hrozi osobe ktora sa preukaze cudzim green pasom? Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guineverebeck
24. nov 2021

Basa nie určite, taký zločin to až nie je :D ale je tam mastná pokuta.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dee01
24. nov 2021

@viestta trocha si mimo reál...tiež to berieš moc osobne, covid je choroba ako každá iná.

guineverebeck
24. nov 2021

@viestta nuž, ty vieš :D nehovorím že to schvaľujem, ale dejú sa horšie sračky v tomto štáte. A tie ostávajú nepotrestané.

simsalabim
24. nov 2021

@dee01 Ale tu ide o to, ze to je podvod. A uvidiet realitu "choroby ako kazdej inej" by pre niektorych bol riadny wake up call.

pribinak
24. nov 2021

@dee01 jasne, uplne bežne vláda vyhlasuje lockdown a núdzový stav. Uplne bežne mame zavalené nemocnice chorými.

lienka.7
24. nov 2021

No je to podvod.... min.nejaky priestupok urcite

majulino
24. nov 2021

@pribinak a úplne bežne sa lieči štýlom zavrite sa doma a cakajte co bude. Dajte nam potom v diet ci a ako ste to orezili. Zazili sme minuleho roku a toho roku, prave teraz opäť pri inom členovi rodiny

kittykat22
24. nov 2021

@dee01 jj covid je choroba ako kazda ina. Tak to mame asi pri kazdej chorobe lockdown, nie?

dee01
24. nov 2021

@kittykat22 že z toho robia frašku..to je už ďalšia vec

mata2
24. nov 2021

Ak polícia v takom prípade začína trestné stíhanie, tak to asi nebude len priestupok..

kittykat22
24. nov 2021

@dee01 nepochybne. Cely svet sa nudi. Staty nemaju nic ine na praci len zatvarat co ide, rucat sa do statneho dlhu a zodrat svojich zdravotnikov z koze 👍

dee01
24. nov 2021

@simsalabim ja aj celá rodina sme covid prekonali, našťastie tí, čo potrebovali, mali včas podané príslušné lieky a nečakalo sa xy dní, kým ich to položí. Ostatní ľahší priebeh. Za mňa je to celé jedno veľké fiasko a divadlo a hlavne obrovský kšeft a čistá politika.. bohužiaľ, niekto sa na tom nenormálne nabaľuje a ,,obyčajní,, ľudia to buď vidia alebo sa nechajú oblbnúť a vystrašiť...

dee01
24. nov 2021

@kittykat22 tak ako píšeš..len žiaľ, ty tomu veríš.. štáty?? Kto je štát? Ľudia, či tých pár panákov, čo to riadi?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
24. nov 2021

Falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, trestný čin.
Niečo v tomto zmysle, takže skúste pozrieť príslušné paragrafy

annm81
24. nov 2021

@dee01 Mňa pri tomto vždy zaujíma, kto a prečo by mal záujem dramatizovať celú situáciu. Každá demokratická vláda na svete stráca popularitu, všade získava lacné politické body opozícia. Podnikatelia prichádzajú o peniaze, lebo všetko sa zatvára, lebo ľudia v neistote míňajú menej. Tak kto s mocou má takú motiváciu?

smeja1981
24. nov 2021

su pokuty za falsovanie zdravotnej dokumentacie, kedze sa vsetci tvaria, ze covid pas nieje zdravotna dokumentacia (_ musime to ukazovat casnikom, sbs.karom a hoc komu- niesu oficialne v zozname ludi, kt. mozme resp. musime ukazovat zdravot. dokumentaciu...) nemozu ludi pokutovat za falsovanie zdravotnej dokumentacie. Takze oficialne sa vlastne nevedia celkom zhodnut co to presne je. Na sude by ich rozmetal cerstvy absolvent prava, aj stazista. Takze pravne to urcite nieje vymozitelne. Je to iba vyhlaska a vyhlaska nieje nad zakon.INAC NA NASEJ SKOLE SA OBJAVILA CHOROBA, KTORA JE V POVINNOM OCKOVANI, NIKOHO TO NETRAPILO,JE KOPEC LUDI AJ DETI CO NEMAJU ANI POVINNE OCKOVANIA AKO JE TETANUS,CIERNY KASEL, MUMPS A POD. A SU MEDZI NAMI A JE TO ICH VOLBA. Pri smrtelnych chorobach ziadne pasy neexistuju , ludia mozu cestovat, chodit do skoly , skolky a pohodickaaaaaaaaaaa.....

dominika_sk
24. nov 2021

@mata2 pozor, tam ide o falšovanie. Použivať covidpass inej osoby je druha vec.

dee01
24. nov 2021

@annm81 za tým nestoja obyčajní politici.. takí ako máme tu..toto sú len poskokovia, robia to, čo treba v záujme vyšších...

dee01
24. nov 2021

@viestta ja som vyššie písala, vyskúšala som .. nehovorím, že to bolo lážo plážo, ale v porovnaní s chrípkou povedzme, pre mňa to bolo 1:1

annm81
24. nov 2021

@dee01 Ktorých vyšších? Ktorá krajina sveta má politikov, čo sú vo vláde a neklesá im kvôli covidu popularita? Chcem počuť o jednej jedinej krajine, kde je to tak, že čím horšie čísla, tým vyššia popularita u ľudí.

simsalabim
24. nov 2021

@dee01 Nepovazujem sucasnu situaciu za oblbovanie. Ti na ventilacii sa iba nechali oblbnut? Aj ti na Jiske? Aj ti, co su s covidom iba hospitalizovani, si to iba nahovaraju? Hraju divadlo? 🤔 Dakuj Bohu, ze ty a tvoja rodina ste to prezili v zdravi. No aj v tvojom pripade plati zname - syty hladnemu neveri.

dee01
24. nov 2021

@annm81 preboha.. veď nejde o politikov...toto je to, že ľudia stále nevidia, čo je reálne za tým 😬

kiwi3
24. nov 2021

@annm81 ti vyssi su asi nejaki veljasteri z inej dimenzie. nema zmysel argumentovat takymto ludom, oni maju vlastny vesmir, taky, ktory ich mozgova kapacita este vie obsiahnut. a vidis, nezmyselna odpoved. ta moja dava viac logiky

kiwi3
24. nov 2021

@dee01 noze nam vysvetli, co je teda za tym

dee01
24. nov 2021

@simsalabim pozri, ja netvrdím, že covid tu nie je. Ale žiaľ, nelieči a neliečil sa, ako mal. Ľudí nechávali doma, v domácom liečení a brali ich do nemocníc, až keď bolo neskoro. Tí ľudia potrebujú liečiť od prvých príznakov a nie až keď im doma modreju usta a ťažko sa im dýcha. zlyhal celý systém...alebo to tak má byť?

dee01
24. nov 2021

@kiwi3 nikto ti tvoj názor neberie, ver čomu chceš, pre mňa je debata s takými ako ty úplne zbytočná strata času...

annm81
24. nov 2021

@dee01 Tak čo je reálne za tým? Osvieť ma. Kto má motiváciu? A kto je schopný zaplatiť každej vláde sveta viac než sú si tie vlády schopné nakradnúť počas volebného obdobia? Lebo inak by svoje preferencie neriskovali, že?

simsalabim
24. nov 2021

@dee01 To, ze pre teba bola chripka a covid 1:1 - beriem. Ale pri chripke som nikdy za svoj 51 rocny zivot nezazila nemocnice v kolapse. Ludia boli chori, boli chripkove prazdniny, poliklinika tak plna, ze skoro vsetky ambulancie vysetrovali chorych na chripku. Ale nemocnice nekolabovali, ludia nezomierali. Ty nevidis, ze teraz je situacia uplne ina?!