Zdravim co hrozi osobe ktora sa preukaze cudzim green pasom? Dakujem
Basa nie určite, taký zločin to až nie je :D ale je tam mastná pokuta.
@viestta nuž, ty vieš :D nehovorím že to schvaľujem, ale dejú sa horšie sračky v tomto štáte. A tie ostávajú nepotrestané.
@dee01 Ale tu ide o to, ze to je podvod. A uvidiet realitu "choroby ako kazdej inej" by pre niektorych bol riadny wake up call.
No je to podvod.... min.nejaky priestupok urcite
@dee01 jj covid je choroba ako kazda ina. Tak to mame asi pri kazdej chorobe lockdown, nie?
@kittykat22 že z toho robia frašku..to je už ďalšia vec
@dee01 nepochybne. Cely svet sa nudi. Staty nemaju nic ine na praci len zatvarat co ide, rucat sa do statneho dlhu a zodrat svojich zdravotnikov z koze 👍
@simsalabim ja aj celá rodina sme covid prekonali, našťastie tí, čo potrebovali, mali včas podané príslušné lieky a nečakalo sa xy dní, kým ich to položí. Ostatní ľahší priebeh. Za mňa je to celé jedno veľké fiasko a divadlo a hlavne obrovský kšeft a čistá politika.. bohužiaľ, niekto sa na tom nenormálne nabaľuje a ,,obyčajní,, ľudia to buď vidia alebo sa nechajú oblbnúť a vystrašiť...
@kittykat22 tak ako píšeš..len žiaľ, ty tomu veríš.. štáty?? Kto je štát? Ľudia, či tých pár panákov, čo to riadi?
Falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, trestný čin.
Niečo v tomto zmysle, takže skúste pozrieť príslušné paragrafy
@dee01 Mňa pri tomto vždy zaujíma, kto a prečo by mal záujem dramatizovať celú situáciu. Každá demokratická vláda na svete stráca popularitu, všade získava lacné politické body opozícia. Podnikatelia prichádzajú o peniaze, lebo všetko sa zatvára, lebo ľudia v neistote míňajú menej. Tak kto s mocou má takú motiváciu?
su pokuty za falsovanie zdravotnej dokumentacie, kedze sa vsetci tvaria, ze covid pas nieje zdravotna dokumentacia (_ musime to ukazovat casnikom, sbs.karom a hoc komu- niesu oficialne v zozname ludi, kt. mozme resp. musime ukazovat zdravot. dokumentaciu...) nemozu ludi pokutovat za falsovanie zdravotnej dokumentacie. Takze oficialne sa vlastne nevedia celkom zhodnut co to presne je. Na sude by ich rozmetal cerstvy absolvent prava, aj stazista. Takze pravne to urcite nieje vymozitelne. Je to iba vyhlaska a vyhlaska nieje nad zakon.INAC NA NASEJ SKOLE SA OBJAVILA CHOROBA, KTORA JE V POVINNOM OCKOVANI, NIKOHO TO NETRAPILO,JE KOPEC LUDI AJ DETI CO NEMAJU ANI POVINNE OCKOVANIA AKO JE TETANUS,CIERNY KASEL, MUMPS A POD. A SU MEDZI NAMI A JE TO ICH VOLBA. Pri smrtelnych chorobach ziadne pasy neexistuju , ludia mozu cestovat, chodit do skoly , skolky a pohodickaaaaaaaaaaa.....
@mata2 pozor, tam ide o falšovanie. Použivať covidpass inej osoby je druha vec.
@dee01 Nepovazujem sucasnu situaciu za oblbovanie. Ti na ventilacii sa iba nechali oblbnut? Aj ti na Jiske? Aj ti, co su s covidom iba hospitalizovani, si to iba nahovaraju? Hraju divadlo? 🤔 Dakuj Bohu, ze ty a tvoja rodina ste to prezili v zdravi. No aj v tvojom pripade plati zname - syty hladnemu neveri.
@simsalabim pozri, ja netvrdím, že covid tu nie je. Ale žiaľ, nelieči a neliečil sa, ako mal. Ľudí nechávali doma, v domácom liečení a brali ich do nemocníc, až keď bolo neskoro. Tí ľudia potrebujú liečiť od prvých príznakov a nie až keď im doma modreju usta a ťažko sa im dýcha. zlyhal celý systém...alebo to tak má byť?
@dee01 To, ze pre teba bola chripka a covid 1:1 - beriem. Ale pri chripke som nikdy za svoj 51 rocny zivot nezazila nemocnice v kolapse. Ludia boli chori, boli chripkove prazdniny, poliklinika tak plna, ze skoro vsetky ambulancie vysetrovali chorych na chripku. Ale nemocnice nekolabovali, ludia nezomierali. Ty nevidis, ze teraz je situacia uplne ina?!