Čo ak nespravím na tretíkrát vodičský?

mina0202
29. apr 2023

Chcem sa opýtať ak nespravím vodičák po tretí krát. Mám šancu ho začať robiť odznovu alebo ako to je. Veľmi sa bojím stredu mám poslednú šancu keďže mi chýba len jazda no mám veľký stres.

vamajka
29. apr 2023

@mina0202 Odznova do kurzu, no zamyslelala by som sa, ved ked na to nemas tak naco ho silou mocou chces

vkatush
29. apr 2023

@mina0202
Môžeš. No platíš si znova celý kurz, odchodíš si znova teóriu, jazdy a tak zase skúšky.

Odporúčam dať si kondičné jazdy naviac, ak máš stres pred skúškou, pochopiť si trasy, ktoré sú pre teba problémové.
A ak máš stres celkovo zo šoférovania, tak sa na to vykašľať, lebo takí ľudia nepatria za volant (to myslím v dobrom).

Držím palce 😊

nelca0510
30. apr 2023

@mina0202 no bala by som sa takého vodiča na ceste. Vážne popremyslaj nad tým,či vodičák potrebuješ

belllinka
30. apr 2023

@mina0202 a co si pokazila na doteraz na skuskach?

archiebald
30. apr 2023

mamičky Ti tu budú písať, že človek ktorý neurobi 3x vodičak ani nepatrí do premávky, musí byť totálny magor, báli by sa s takým na cestách atd. Nenechaj sa demotivovať. Práveže sa treba báť 18r pubertiakov, ktorí ho spravia na prvýkrát. Ja mám tiež takú skúsenosť. Vybrala som si autoškolu kde ma zobrala iba poslednú hodinu na kuzelky, ktoré mi nešli a boli súčasťou skúšky. Následne odomňa chceli aby som si ihneď doplatila kondične jazdy. Nuž po 1200€ ktoré kurz stál to bolo náročné ale zaplatila som, ale žiaľ jednu som na skúške prešla. Na druhej skúške som sa pohla z miesta na parkovisku s ručnou brzdou, a policajt ma ihneď vyhodil. Ešte som nemala ani šancu dostať sa do premávky, ale na vodičak som už zanevrela. Neurob to iste, držím palce 🤞🏼

belllinka
30. apr 2023

@archiebald a ako si chcela jazdit, ked nevies parkovat? 🤔 Ved si si tie kuzelky mohla trenovat sama na nejakom odlahlom parkovisku

jankaalaci
30. apr 2023

@mina0202 určite sa môžeš prihlásiť aj na ďalší kurz, tam nie je obmedzenie, len musíš znova zaplatiť plnú sumu. A prečo si do teraz neurobila skúšky?

emma022
30. apr 2023

Máš s kým trénovať mimo autoškoly?
Ja som nemala, rodičia auto nemali, takže som jazdila len na aute autoškoly a prvé dve jazdy som tiež pokazila. Na jednej z nich som si len zabudla zapnúť pás 🤦🏻‍♀️.
Zaplatila som si kondičné jazdy navyše a tretiu jazdu som dala 🤗 💪

mimikarol
30. apr 2023

A není to teraz tak, že pri nových skuskach sú 4 pokusy? Nie som si istá, zato sa pýtam

doriiis
30. apr 2023

@mimikarol ...nie,pokusy sú stále 3
@autor....tak potom celý kurz odznova,len už po novom

oslo1
30. apr 2023

Ja neviem, co jej tu pisete take blbosti, ze by ste sa bali vodica, co nespravi vodicak na prvykrat.
Zijem v UK a nepoznam tu nikoho, co spravil vodicak na privykrat.
Ja sama som spravila na tretikrat, manzelov sef na 5 krat, kamosky na operacnych salach na 7-9 krat.
Autorka, naber si viac jazd, ak mas s kym, tak treba chodit jazdit aj s nim. U nas sa da na provisional licence jazdit s niekym, jazdila som s manzelom, plus som mala velmi vela jazd.
Autorka, drzim ti palce, aby si spravila.

0silvia0
30. apr 2023

@belllinka vela robi aj stres, ja som si cibrila parkovanie davno po autoskole. A ano, da sa fungovat v premavke aj bez perfektneho parkovania.

simiik12
30. apr 2023

Skus si dat den vopred ešte jazdu pred skuskou, kludne o nic nejde stres musí ísť bokom😊(väčší bude potom jazdiť sám) 🤪

nikpa
30. apr 2023

@mina0202 nie všetci môžu byť šoféri. To akoby si robila štátnice na trikrát, zamyslela by som sa, či na to vôbec mám... Dvakrát je v pohode, stres robí svoje a stane sa aké trikrát už nie je náhoda. Tak držím palce aby to teraz už vyšlo.

mira0611
30. apr 2023

@mina0202 ahoj, ja som si spravila vodicak na 5.krat, to neznamena, ze nepatris za volant.
My sme auto nemali v rodine, mohla som trenovat len v autoskole, kde od prvej sekundy namna krical ten ucitel. Na prvej hodine mi po 5.minutach povedal startuj auto ideme sa prejst. Nevedela som nastartovat. Ty nevies startovat? Co tu chces?!
Na teste mi daval take, co inemu nedaval, napr.startovanie s rucnou brzdou a pod.
Trvalo mi to roky, po zlozeni vodicaku, kym som zacala jazdit. Vcera som zrovna bola na Agrokomplexe v NR, uz viackrat aj v BA.
Treba byt opatrny.
Dievcata maju pravdu, daj si kondicne jazdy, pripadne ak mate auto, tak nech idete precvicovat na odlahle miesto.
Potrebujes len sebavedomie.
Velakrat ked meskam, alebo som v strese, sa nadychnem a poviem si, dievca neponahlaj sa. Pomaly dalej zajdes 🙂

simsalabim
30. apr 2023

@archiebald suhlasim, ja som to mala podobne, vodicak na 3x kvoli kuzelkom. U mna bol problem, ze na cvicisku boli v tych kuzelkoch zapichnute tycky, na skuske uz nie, tak som sa v strese nevedela zorientovat. Takze som raz neurobila kuzelky a raz parkovanie. Uz jazdim vyse 30 rokov, V BA, kde ta doprava nie je ako v malych mestach, mam za sebou za ten cas 2 nehody, obe bez mojho pricinenia (poslednu kurioznu, na krizovatke prispaty sofer z Humenneho zaradil spiatocku namiesto 1 a dupol na plyn, tak skoncil v mojom aute 😨 Smaozrejme, priznal vinu...) Soferovanie je iba cvik, nemyslim si, ze vodic, co urobi skusku na prvykrat je hned potom schopny plnohodnotneho soferovania v narocnej premavke. Chce to cas a cvik, ale soferovat sa nauci prakticky kazdy.

babulkomale
30. apr 2023

@mina0202 zachranis svoj zivot a vela dalsich.

janka2501
30. apr 2023

Ak nespravis na 3x skusky, tak pockas 90 dni,pokila nepride papier o ukonceni, tak to povedali kamoske pred 3 tyzdnami, a potom mozes zaplati novy kurz. Tym ze kamoske instruktorka dogabala 15 jazd, tak jej majitel dak dalsi kurz zadarmo,cize najskor po 90 dnoch, ked jej oride vyrozumenie s DI, moze nastupit na novy kurz

prasiatko30
30. apr 2023

Co je nenormalne a tragicke je to, ze vacsina autoskol na sk povoluje pristup na skusku po 10 jazdach 🤦🏽‍♀️aj u ludi co si sadali za volant v zivote prvy krat v autoskole - to je nemyslitelne.

vorkola
30. apr 2023

@mina0202 Nedaj sa odbit,ja som tiez bola v jazdach jak analfabet, dokupila jazdy ,a teraz je zo mna slusna vodicka,

gabika0825
30. apr 2023

@mina0202 áno, len kurz si budeš musieť zaplatiť znova a absolvovať ho cely od zaciatku aj s teóriou. Nebudeš platiť iba zdravotný sa mi zdá, toho sa nemusíš už ani účastnit, keďže už si ho predpokladám mala

qwer2019
30. apr 2023

Neboj sa, ak sa dá tak si zaplať jazdy navyše, a ak máš chapaveho inštruktora, tak nech s tebou systematicky prejde tam kde máš problem. Ja som napr. mala problém na cvicisku z pozdlznym parkovaním, instruktor ma vystriedal a krok za krokom mi to krasne vysvetlil. Ak budes chcieť o tom pokecat, co ti nejde, z coho máš najväčší stres, kľudne napíš správu. A naozaj sa neenchaj demotivovat. Netreba sa báť vodičov, ktorý sú si vedomí svojich chýb, keďže na nich väčšinou chcú pracovať, zdokonaľovať sa a sú opatrný. Treba sa báť sr*čov, ktorí si myslia, ze su nesmrteľný a najmúdrejší.

mira0611
30. apr 2023

@qwer2019 presne! 👏👏👏

erikavesela
30. apr 2023

Ja osobne si nemyslim, ze kazdy "ma na to" mat vodicak.. ano, je to o cviku....mojej svagrinej nepomohlo ani 20 rokov jazdenia...

erikavesela
30. apr 2023

@prasiatko30 cele je to o zle nastavenych pravidlach...miesto ucenia krizovatiek, situacii, kt.mozu nastat a samotneho soferovania sa venuje vela zbytocneho casu technickym otazkam...skusky by mali byt inak nastavene a autoskoky tiez

adrianka2606
30. apr 2023

@oslo1 V UK su take tazke skusky? Naozaj ma to zaujima, preco tolko ludi porobi na x pokusov?

oslo1
30. apr 2023

@adrianka2606
Ano, su tazke skusky.
Skusajuci sedi vedla teba s A4 papierom a tick kazdu jednu chybu. Staci, ze sa 5 sekund nepozries do spatneho zrkadla a uz mas chybu odfajknutu.