prosim mozete mi poradit
chyba mi 3 mesiace do poberania podpory - mozem sa prihlasit na urad prace aby za mna aspon stat platil zdravpotne, a tu socialne si doplatim ako samoplatca?
existuje tato moznost?
a kolko sa plati SP teraz? vdaka.
@chrobak7 a ked si doplatim cele SP davku to nie je mozne?
Môžeš si platiť celý balík poistení TJ dôchodkové. Nemocenské a i v nezamestnanosti.
Stoji to 35.15% z vymeriavacieho základu. Minimálny VZ je 652e tento rok, rok 2015 bude min VZ 715e.
Ak sa prihlásiš na UP tak podporu po zaplatení chýbajúcich dní nedostaneš. Musíš sa odhlásiť z UP a potom nanovo zaevidovať. Aby vznikol nárok na podporu.
@zalka takze je moznost cxa 23o SP a 100 eur ZP takze nemozem byt na urade prace a zaplatit 230 SP? dakujem
Áno až keď budeš mat 730 dní poistenia tak až potom by som sa na tvojom mieste šla evidovať na UP...
Ale lepšie a lacnejšie by bolo nájsť si aspoň dohodu na tie 3 m
@zalka pokusim sa. dakujem zalka
Rado sa stalo.
Doplatenie poistného na poistenie v nezamestnanosti nie je možné. Dodatočne je možné doplatiť len poistné na dôchodkové poistenie, a to len za splnenia určitých podmienok.
Takže ak chceš podporu, musíš sa zamestnať ešte na tie 3 mesiace, aspoň nejakú prácu. Ak ale príjem bude nižší, ako predtým, tak ti vyjde aj nižšia podpora, lebo tá sa ráta zo základu za posledných 24 mesiacov.