Chýbajú mi 2 mesiace do nároku na poberanie dávky nezamesnantosti

20. okt 2024

pozdravujem, vas
prosim chybaju mi 2 mesiace do naroku na poberanie davky nezamesnantosti
mam ponuku na brigadu na dohodu , mam dohodnutu mesacnu odmednu 200 euro
je mozne ze sa mi to tiez bude pocitatat do podpory, ak to nie je Trvaly pomer?
Vopred dakujem.

lindus_esterka
20. okt 2024

Ak pojde o dohodu s pravidelným príjmom tak áno, kedze ti zo mzdy pojde cast odvodov aj na poistenie v nezamestnanosti. Pozor na odrobené dni - ak odrobis len niektore dni a nie cely mesiac, zamestnavatel ta prihlasi do socialky len tieto konkretne dni, takze v tomto pripade aj keby mas platnu dohodu tie 2 mesiace, ale realne odrobis dokopy napr 15dni, tak podporu nedostanes

autor
20. okt 2024

@lindus_esterka takze to znamena ze mi vlastne plati vsetky odvody ako pri Trvalom pomere, a to cely mesiac, to je dolezite ze? dakujem

lindus_esterka
20. okt 2024

Ano správne to chapes, ak sa bavime o dohode s pravidelným príjmom a odpracujes cely mesiac (pracovne dni, resp zmeny ak robis dlhy krátky). Kolko hodin/zmien mas odrobit? Pretoze aj pre dohodarov plati min. mzda ako pri TPP, tj. 4.31/hod, alebo 750 mesačne a ty pises 200€

autor
20. okt 2024

@lindus_esterka to je len na 1-2hod denne. cca to nemozem byt ako dohoda s pravidelnym prijmom? ci to musim odrobit viac?

draik
20. okt 2024

Nechcete tak trochu švindlovať len s cieľom získať dni poistenia? Ťažko niekoho presvedčíte, že sa Vám oplatí robiť hodinu dve denne za tak nízku mzdu, nebodaj, ak by ste mali dochádzať.

autor
20. okt 2024

@draik preco? za to ze mi chybaju dva mesiace do podpory? nejak nerozumiem. z vioacerych dovodov teraz nejdem pracovat. tak snad mam narok na podporu

autor
20. okt 2024

@draik praca z domu

autor
20. okt 2024

@draik a nie je jedno ci zaplatim 200 euro SP ako samoplatca alebo kjed sa zamestnam , nejak nerozumiem o co ti ide

lindus_esterka
20. okt 2024

@draik cisto teoreticky ak vynechame dochadzanie tak 200netto za 5hod uvazok je okolo 10 netto na hod.co nie je az take zle
@autorka zjedodusene, pravidelný prijem je taky ked vyplatu dostanes viac ako 1x (pogoogli ak chceš detailnejsie, ale predpokladám ze nejde o ukolovu prácu a mzdu by si dostala po kazdom odrobenom mesiaci) a v podstate ano, mozes robit aj len 1hod denne. Pre mna je otazne, ci sa to oplati zamestnavatelovi z pohladu, ze ho budes stat cca 330€ - vrati sa mu pri tvojej hodine prace denne adekvatne jeho investicia?

draik
20. okt 2024

@lindus_esterka
Z popisu a doplnených info sa to javí ako čistá účelovka až fake dohoda, len za účelom nabratia dní poistenia. Kto by niekoho len tak zamestnal na hodinu-dve denne a ešte na HO. Nepísala, že to má byť v čistom. Nie sú ani v SP padnutí na hlavu, tak už len dúfať, že do toho nikto nebude šprtať.

lindus_esterka
20. okt 2024

@draik ano, ze je to v cistom som usudila len zo zvyku ze laici vacsinou pisu netto, ale samozrejme suhlasim so vsetkym, v podstate to aj hned v uvode pise, ze potrebuje dohnat chybajuce dní poistenia

tiika
22. okt 2024

@autorka áno, takto sa ti započíta i ta doba poistenia na základe dohody
@lindus_esterka na konkrétne dni poistenia sa prihlasuje do ZP, nie SP. V SP je počas trvania dohody.
O pravid.prijem sa jedna, keď ta dohoda prechádza do druhého mesiaca. Čiže môže trvať kratšie. A naopak môže trvať viac dni, no pokial je to v rámci jedného mesiaca, tak ide o nepr.prijem.
@draik je to špekulatívne, však jej chyba doba poistenia. Ta by sa však teoreticky započítala i pri nulovom vym.základe a nulovom prijme, či?

lindus_esterka
22. okt 2024

@tiika mozes mat dohodu o vykonani práce, kde je vyplatenie podmienene dokončením predmetu dohody, trebars vyskladat/rozniest 10000 letákov, co ti moze trvat dajme tomu 2 mesiace, avsak kedze mzdu dostanes len raz a to po vykonani, pojde aj tak o nepravidelný prijem.

tiika
22. okt 2024

@lindus_esterka áno, je to tak. Ja som si akosi zase spojila prácu na 1-2h denne s dohodou o prac.činnosti, trvajúcu tie dva mesiace. Ale pokial by išlo o dvp mohlo by to byt i tak ako píšeš. I keď pri tejto účelovej dohode jednorazove vyplatenie nepredpokladám.

autor
23. okt 2024

@tiika a ucelovo si zeny napr maximapne podpory ci na 3 mesiace pred porodom davaju nove rpacovne pomery, toto im prechadza a mne chyba 2 mesiace do 24 mesiacov a je zle>? nejak nerozumiem

tiika
23. okt 2024

Áno, robí sa všetko, čo opisuješ. Vieme obe, za akým je to účelom. To je všetko. Nijako inak to nehodnotim. Či ty si myslis niečo iné?

dharmasanata
23. okt 2024

A nepokazí ti to potom priemer? Lebo dávka sa ráta z výplat nie? 😁

autor
23. okt 2024

@dharmasanata je mi to jedno v aktualnej situacii zial nemam na vyber

lindus_esterka
23. okt 2024

@tiika jasne ja suhlasim, tiez som pisala ze nepredpokladam, ze pojde o nepravidelny prijem, ale pre istotu som to spomenula, nech to potom nie je kamen urazu

@dharmasanata pokazi, ale len troska, lebo sa priemeruju cele 2 roky, takze ak mala 22 mesiacov dobry plat, tak tie 2 mesiace uz jej tak nejaky extra skrt nespravia

lesanka845
26. okt 2024

A pretože robia podvody iní,tak sa @autorka k nim musíš pridať Ja nechápem toto zmýšľanie,mám odrobené,tak dám výpoveď ,aby som mohla poberať podporu,akoby to bola povinnosť.A takisto tie účelové materské.A potom chceme,aby na SK bolo lepšie Nie nebude,pokým budeme hľadať,čo sa dá.kde využiť.

autor
26. okt 2024

@lesanka845 pocuj, bud rada ze neriesis zdravie v rodine. pekny vecer.

lesanka845
26. okt 2024

A zdravie v rodine sa rieši tak,že treba podvádzať.Na to slúži iný príspevok ,nie podpora .

autor
27. okt 2024

@lesanka845 prosim nemudruj. ked nevies situaciu. my nevieme co nas caka nepisem o beznej chripke. mudrlantka. ked mi nemocnica nevystavi dlhodobu Ocr sa zariadim ako budem moct.,