Chýba mi 7 mesiacov na nárok na podporu

9. sep 2024

zdravim
aktualne mam 17 mesiacov odpracovane a chyba mi teda 7 mesiacov aby som mala narok na podporu.
chapem ze tych 7 mesiacov musim teda pracovat a chcem sa opytat, ci je mozne ak by som pracovala na dohodou ci sa mi tato pocita tiez ako odpracovane aby som nasledne mala narok na podporu?
prosim o pomoc Vdaka vopred.

sevrin
9. sep 2024

Ano, ak ťa zamestnávateľ riadne nahlási do Sociálnej poisťovne a teda si budeš cez odvody platiť poistenie v nezamestnanosti.

tanyan
9. sep 2024

Keď budeš pracovať dlhodobo na zmluvu (30 rokov), tak budeš mať potom aj nárok na dôchodok.

autor
9. sep 2024

@sevrin
@tanyan ale to moze byt dohoda s pravidelnym prijmom ci ta dohoda s nepravidelnym prijmom prosim neviete

cookie29
9. sep 2024

Takze Ty vlastne pracujes pre to, aby si mala narok na podporu? 😢

Nárok na dávku v nezamestnanosti máte, ak ste uchádzač o zamestnanie registrovaný v evidencii uchádzačov o zamestnanie na úrade práce sociálnych vecí a rodiny v mieste svojho trvalého alebo obvyklého pobytu (www.upsvar.sk) a pred touto evidenciou ste boli:

povinne poistený v nezamestnanosti ako:
dohodár s pravidelným mesačným príjmom na základe dohody o vykonaní práce, dohody o pracovnej činnosti alebo dohody o pracovnej činnosti na výkon sezónnej práce alebo