Ahojte žienky poraďte mi čo je lepšie zobrať si keď je choré dieťa ocr alebo riešiť to ináč?
Dnes mi volala učiteľka zo škôlky že malý má horúčku 39 (ráno mu ešte nič nebolo) takže do konca týždňa s ním ostávam doma.Da sa zobrať ocr na tieto tri dni alebo čo insie by sa ešte dalo?Doktorka ordinuje u nás až štvrtok.
Ešte nikdy som nemala ocr preto sa pýtam čo sa lepšie oplatí,aby som úplne nepokazila výplatu.?
Robím tri mesiace po RD,akurát som po skúšobnej dobe.Viem že sa im nebude páčiť v práci keď ostanem doma (nemá ma kto zastúpiť) no dieťa nemôže ostať sám doma.
Môžeš si zobrať ocr, nech ti ju doktorka vypíše až do nedele, budeš mat zaplatenú aj sobotu a nedeľu...a ocr je 55% z denného vymeriavacieho základu, vždy ti ocr pokazí výplatu, ale menej ako PN
Nie je to idealne ale oproti PN ma OČR vyhodu ze ju plati od zaciatku SP a nie zamestnavatel.
A vymeriavaci zaklad je vyssi.
@janage Som po skúšobnej dobe,mi predĺžili ďalej zmluvu.No ja som taká pracovitá že nerada chybam z roboty.Nemoze,babky nemáme pri sebe a manžel má tiež rannú tento týždeň.Tak musím ja ostať doma.
@monulienkamt Mám to dať do nedele ocr,aj pondelok budeme doma lebo sviatok bude.A pri ocr tiež máme ostávať doma bez vychádzky či to platí len pri PN?
Tak ak robíš klasicky 5 dnovy tyzden, tak ocr daj iba do nedele, pondelok je sviatok a ten ti zamestnávateľ zaplatí akoby si bola v praci, to máš lepšie platené...a ocr sa nekontroluje, je normalne,.ze od dieťaťa odídeš do obchodu, lekárne a s dieťaťom ostane niekto iny
Áno už som dočítala, že po skúšobnej
@monulienkamt Áno robím iba cez týždeň.A to mi detská doktorka dá o tom papier,stačí keď až utorok to zanesem do práce,či treba skôr.Tie vychádzky to som myslela či môžem ísť príklad do lekárne a tak.
Opýtaj sa v práci, kedy máš doniesť ocr, u nás stačí, keď zamestnanec nahlási dátumy, pripadne posle foto a po ukončení donesie celú ocr, ale u vás to nemusí tak fungovať...vychádzky pri ocr sa nedávajú, nikto ti na kontrolu nepríde, nekontroluje sa ci je rodič s dieťaťom doma
@monulienkamt Ďakujem