Ahojte...chceme kúpiť rod.dom...cez realitku...na pozemku by sme chceli (časom) stavať nový dom...majitelia od ktorých chceme dom kúpiť chcú v dome bývať ešte 3-4 mesiace a nájsť si za ten čas nové bývanie...nevadí nám to ...ALE PROSÍM 🙏 poraďte, na čo si dať pozor (aby sa z 3-4 mesiacov nestal nekonečný boj - kedy nebudeme mať ani peniaze ani dom) a čo všetko by mala obsahovať kúpna zmluva, či je potrebné ju dať preveriť ešte právnikovi, aj keď má realitka svojho právnika, atď...
a môžte dať aj zopár ,,všeobecných" rád na čo si dať pozor pri kúpe domu...ĎAKUJEM ❤
Nemám síce osobnú skúsenosť, ale presne takto to mala dohodnutá známa, že polroka tam ešte ostávali pôvodný majitelia a dopredu sa dohodli tak(určite to mali aj v zmluve), že za každý deň PO LIMITE platili istú sumu, napríklad 50€. Tým pádom to nieje pre predávajúcich veľmi výhodné, ale pre vás áno🙂
Moja skusenost..v zmluve sme mali ukotvene,ze za 45dni sa mhsia vystahovat a za kazdy dalsi den 50eur. Majitelka slubovala pred zmluvou,ze sa budeme moct hned po platbe nastahovat (nam to nesurilo)ze ona tam nepotrebuje byt preslo presne 45dni dokonca 46dni a konecne nam uvolnila rod dom. Sli sme cez realitku. Pozor si treba davat:"ked vtacka lapaju pekne mu spievaju."
Ja odporučam možno odveci radu...hlavne si obzrieť susedné domy, prípadne zazvoniť a hodiť reč. Milí susedia vedia urobiť prieťahy na začiatku aj rok, ked nebudu suhlasiť s Vasim projektom resp. mat oprávnené pripomienky k projektu a vydanie stavebného povolenia môže trvať aj rok-dva...
Pravnik ti tu zmluvu od ich právnika za nejakých 80eur pozrie. Myslim, že to je zanedbateľná suma pri tak veľkej investícii. Určite si to vysťahovanie v zmluve zakotvite, možno by som ich vystahovanie podmienila vyplatenim poslednej časti napr 5000eur, čo by mohlo byt pre nich motivujúce sa odsťahovať.